Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni parking

"Parking mi je u dnevnom boravku, ne mogu spavati od buke"

parking (1)
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/3
21.01.2011.
u 17:30

Tik ispod prozora parkiraju joj se i autobusi, a neki koji noću žure na hitnu ostavljaju tamo i satima upaljen auto

Parkiralište kod Doma zdravlja u Samoboru je problem za koje trenutačno nema rješenja. Stanarima uz parking on je smetnja zbog buke, Domu zdravlja problem jer često nema mjesta za one koji u Dom dolaze, a olakšanje jedino onima koji ovdje ostave auto i odlaze na posao u Zagreb. Ovo je, inače, jedini besplatni parking u gradu.

"Želim samo mir"


Bitku zbog ovog parkinga već neko vrijeme vodi Nadica Križanić.

- Meni je parkiralište u dnevnom boravku! Kad netko zalupi vratima, tresu se šalice u kuhinji, puca prozor na katu. Ulaze nam u dvorište, mokre po dvorištu, da mogu ušli bi mi valjda i u boravak - očajna je Nadica, koja zbog kemoterapije na koju odlazi posebno treba mir.

Prije dvije godine dobila je od Gradskog poglavarstva rješenje u kojem stoji da se problem mora riješiti u njenu korist, ali otada se baš ništa nije promijenilo. Za parkiralište, kaže, nije izdana građevinska dozvola.

Parcela na kojoj je parking pripada Domu zdravlja, a dozvolu za gradnju parkinga dobili su od Gradskog poglavarstva. No, u gradnji parkinga sudjelovao je i kafić Monet, koji se nalazi uz parking, pa se na privatnom posjedu parking ne može naplaćivati. Osim toga, parkiranje za pacijente mora biti besplatno.

Mira na parkingu, što zbog kafića, što zbog okupljanja mladih uz glazbu iz automobila, nema ni noću.

Može se riješiti buka

– Ne želim zvati policiju, niti se vući po sudovima. Ja samo želim mir. Ako se zatvori ovaj prolaz, gube se dva parkirna mjesta, a zvučni zid riješio bi moje probleme – nudi rješenje Nadica Križanić.

No, na taj bi se način, ističe Slavko Lovasić, bivši ravnatelj Doma zdravlja, invalidima još više komplicirao pristup zgradi.

U Gradu će, čini se, teško naći rješenje koje će zadovoljiti sve strane.

Ključne riječi

Komentara 6

NA
narikaca
03:43 22.01.2011.

čekaj, ne razumijem... žao mi je da je ova gđa bolesna, ali neka mi netko objasni što se to događa pod njenim prozorom što se ne događa pod stotinama tisuća prozora u gradu. a kaj se s ljudima kaj žive u neposrednoj blizini autobusnog ili željezničkog kolodvora? kaj je s onima kaj žive u svim ulicama u gradu zagrebu po kojima ide tramvajska pruga. \"ja samo želim mir\"... a ljudi koji pelaju djecu, starce, bolesne i nemoćne u ambulantu samo žele da se imaju di stat dok to rade.

FR
frajercic
09:25 22.01.2011.

a koliko tek ima zagrebcana koji bi mijenjali stan u zg za kucu u samoboru...

OK
okus
10:40 22.01.2011.

Bolesnom covjeku treba mir to je jasno. Ali... ne mogu se sad svi ograniciti da bi to dobila jedna osoba. Sto je sa ostalima ? Drugi ne trebaju lijecnika, zabavu....jednostavno -zivot? Da li je gospoda razmisljala o preseljenju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije