Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVENTURA Kvartovska tribina

Park Stara Trešnjevka postaje okupljalište za obiteljske zabave

tresnjevka
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/3
09.09.2015.
u 09:12

U parku žele proširiti i dječje igralište, a uređenje dvorane mjesne samouprave Rudeš se čeka

Mali stanovnici Rudeša koji pohađaju Dječji vrtić Grigor Vitez uskoro će se igrati na novom dječjem igralištu u sklopu kompleksa.

Pri kraju su tamo radovi na uređenju igrališta, a najviša je to stavka u ovogodišnjem planu malih komunalnih akcija Gradske četvrti Trešnjevka – sjever, koja iznosi gotovo 600 tisuća kuna. Jedno je to od važnijih zbivanja u tom dijelu grada od održane kvartovske tribine u lipnju prošle godine, gdje Vijeće GČ nastoji osigurati najbolje moguće uvjete za zdrav rast i razvoj djece. Tako ulažu u izgradnju i obnovu dječjih igrališta i zelenih površina, a obnavljaju i okoliš dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama te sportskim klubovima. Ove je godine u planu i hortikulturno urediti zelenu površinu u sklopu Rugby cluba Zagreb u Sošičkoj, a i onu Zagrebačkog hokejskog saveza u Zagorskoj.

– Ove godine pokrenuli smo i inicijativu Trešnjevka za djecu te osnovali radnu skupinu koja jednom godišnje ili prema potrebi u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizira okrugli stol – kaže predsjednik GČ Ivan Butorac. U parku Stara Trešnjevka postavljene su i tri garniture stolova i klupica s opločenjem, kako bi se stanari mogli tamo okupljati na obiteljskim zabavama. Vijeće ove godine financira i projektnu dokumentaciju za proširenje postojećeg dječjeg igrališta i trim-vježbališta za odrasle. Park za pse izgrađen je na zelenoj površini između Zagorske ulice i Selske ceste, u kojem se postavlja dodatna parkovna oprema. Vijeće je u ovoj godini osiguralo i više od pola milijuna kuna za izgradnju novog dječjeg igrališta na Novoj cesti 4, što su tražili tamošnji stanari.

– Nažalost, zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa vjerojatno nećemo biti u mogućnosti izgraditi ga te će sredstva biti preusmjerena na rekonstrukciju dječjeg igrališta u Ulici Božidara Adžije – kaže Butorac.

Prošle su godine počeli i s rješavanjem prometne regulacije novom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom u svrhu povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, i to u suradnji s prometnim stručnjacima iz Ureda za izgradnju grada.

– Krenuli smo s MO Nikola Tesla, ove godine nastavljamo s MO Ljubljanica i MO Pongračevo – kaže Butorac. No, još se čeka uređenje dvorane u sklopu mjesne samouprave Rudeš u kojoj vježbaju mnoga djeca.

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:28 09.09.2015.

Hm, preko dana djeca koja viču i skaču, roditelji piju i kartaju, a navečer drogići, halabučlije i klošari do rane zore. A sve za ugodan dnevni odmor i san okolnim stanarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije