Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOBOŠTINA Šef metropole jučer s kazališnim redateljem obišao lokaciju Limenka

Paolo Magelli bit će ravnatelj novog kazališta

13.11.2008.
u 00:49

Poznati kazališni redatelj Paolo Magelli bit će ravnatelj montažnog limenog kazališta u Sloboštini, doznajemo u gradskom Uredu za kulturu. 
Razumljivo je stoga da je gradonačelnik Milan Bandić jučer baš u
 njegovu društvu posjetio lokaciju budućeg kulturnog središta Grada preko Save.

Još hrđa na Velesajmu
– Već duže vremena se govori da će Magelli voditi to kazalište te da će osmisliti njegov repertoar. Vjerojatno će nekoga zadužiti da umjesto njega radi taj posao dok je on u inozemstvu – tvrdi Večernjakov izvor. Kada bude utvrđen statut budućeg kazališta, gradski će oci, navodno, postaviti Paola Magellija za vršitelja dužnosti njegova ravnatelja.

Šef metropole jučer je bez novinara obišao teren gdje bi se iduće godine trebalo montirati novo kulturno središte preko Save. U limeno bi se kazalište trebali smjestiti Eurokaz, Tjedan suvremenog plesa i Festival svjetskog kazališta.

Već godinu dana, otkad su ga gradski oci dopremili iz Potsdama, dijelovi teatra hrđaju na Zagrebačkom velesajmu. Iako će teatar napokon obogatiti kulturnu ponudu Novog Zagreba, a i Magelliju se jučer svidjela lokacija, Limenka će preko Save dopratiti i sva prašina koja se digla zbog troška koji će masno platiti porezni obveznici, iako je pošiljka iz brandenburške prijestolnice lažno predstavljana kao dar.

Na natječaj za prodaju limenog kazališta Nijemcima se bilo javilo nekoliko gradova, ali i tvrtke koje se bave gospodarenjem otpada. Zagreb je ponudio najbolju cijenu i koncepciju namjene.

Za 200 tona čelika iz gradske je blagajne isplaćeno nešto manje od 600 tisuća kuna.

Rastavljanje, prijevoz i montaža kazališta stoje pak 5,5 milijuna kuna, a posao je povjeren tvrtci ZM inženjering.

Zadnji čas prije krize
Ovoj svoti treba još pribrojiti i oko 30 milijuna kuna utrošenih za izgradnju kompletne komunalne infrastrukture na parceli gdje će kazalište biti postavljeno. Zagrepčani su još financirali i uređenje njemačkog trga na kojem se Limenko do rujna prošle godine nalazio.

Ispada još da u njemačkom isluženom kazalištu treba riješiti problem izolacije, krova koji prokišnjava, grijanje...

Dobro da ga je gradska vlast na vrijeme dovezla iz Njemačke. Poznato je da nagodinu zbog ekonomske krize i Zagreb steže remen, pa bi si teško mogao priuštiti ovakvu investiciju.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije