Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB

Na prolaznika pao dio konstrukcije: 'U šoku sam, letjeli su dijelovi i zgrade i fasade'

Zagreb: Na glavnom Trgu započela sanacija zgrade poznate po Meštrovićevom reljefu
Patrik Macek/PIXSELL
10.04.2021.
u 11:03

Odvela ga Hitna pomoć

Jutros je na Trgu bana Jelačića na starijeg muškarca pao dio zgrade, odnosno metalne konstrukcije, i ozlijedilo ga. Prema prvim informacijama, ozljede nisu opasne po život te je čovjek ostao pri svijesti.

Ubrzo nekon toga je na središnji zagrebački trg stigla Hitna pomoć, koja je čovjeka odvela u bolnicu. Stigla je i policija.

Prema prvim nagađanjima doznajemo, za rušenje konstrukcije, kriv je nalet vjetra. 

- Taman sam prolazila s Dolca prema Jelačićevom trgu kad je odjednom zapuhao jaki vjetar i čuo se gromoglasan zvuk. Okrenula sam se i i vidjela kako metalna konstrukcija s obližnje zgrade pada na čovjeka, točno na Splavnici, ispričala je prolaznica za 24 sata.

A prodavačica cvijeća stajala je tik do mjesta nesreće te, kako govori, ne može doći k sebi.

- U šoku sam. Letjeli su i dijelovi fasade i krhotine, u t om trenutku je toliko ljudi bilo na tom mjestu da je puka sreća da se nije dogodilo nešto gore. Čovjeku kojemu je palo na rame, centimetri su falili da mu ne padne na glavu, a onda bi bilo svašta, kaže.

- Posjeli su ga sa strane, dali mu vode da dođe k sebi. Bio je vidno uznemiren i pozvali su odmah Hitnu, nadodala je Zagrepčanka.

Ključne riječi

Komentara 23

BR
Branitelj2020
11:38 10.04.2021.

Nažalost ovakivih loših vijesti će biti svaki dan sve više i ivše. I to sve zahvaljujući Plenkoviću, HDZ-u i njegovu trgovačkoj koalciji sa Pupovecm i Bandićem . Pa građani Zagreba dobro razmislite za koga će te glasti na izborimi 16.05.2021.. Da li za ovu bandu koja nije ništa učinila za obnovu Zagreba i koja ga i dalje nastavlja pljačkati ili za promjene.

SK
Skviki3
11:50 10.04.2021.

Navodno je kriv nalet vjetra, ma koga vi to farbate. Loše postavljena konstrukcija i ne fiksirana kak treba

GE
geler203
13:22 10.04.2021.

Dobar odvjetnik i tužbe svima redom jer netko nije napravio kako treba, netko nije radio kako treba, netko nije u roku a grad nije nadzirao tj. ništa radio. Bit će to lijepa svotica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije