Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah od radijatora

Pad temperature kao udar na džep i moral Velikogoričana

grijanje u gorici
02.09.2010.
u 13:16

Kotlovnica u Vidrićevoj do zime bi trebala koristiti plin, što će donijeti uštede i nižu cijenu grijanja, doznajemo iz ureda gradonačelnika.

S padom temperatura kod mnogih Goričana, posebno onih tanjeg novčanika, dolazi i do pada morala pri pomisli na grijanje koje je u Velikoj Gorici iznimno skupo.

Koje je korake gradonačelnik Dražen Barišić poduzeo da Velikogoričanima ublaži taj problem, a što je obećavao?

Plin kao spas

– Gradonačelnik je naglasio kako će se pokušati riješiti problem grijanja uvođenjem ekološki prihvatljivijeg i u konačnici štedljivijeg energenta. U tom smislu vođeni su razgovori s HEP toplinarstvom, koji su rezultirali izvođenjem radova na kotlovnici u Vidrićevoj ulici, koja bi do zime trebala kao energent koristiti plin – odgovorila nam je glasnogovornica Elizabeta Stipetić.

Nakon što je HEP toplinarstvo zatražilo izdavanje lokacijske dozvole, ona je izdana i u tijeku je postupak potvrde glavnog projekta, a nakon toga HEP toplinarstvo može početi s radovima.

“Previše kotlovnica”

Trenutačno se radi i na pronalaženju modela i rješenja za sanaciju goričkog vodotornja, unutar kojeg se također nalazi kotlovnica koja velik dio stanova opskrbljuje toplinskom energijom. Novim sustavom, koji je u razradi, ta bi se kotlovnica trebala uključivati tek nakon što se temperature spuste na minus pet stupnjeva, i to u slučaju da kotlovnica u Vidrićevoj nema dovoljno kapaciteta – kaže Elizabeta Stipetić.

Zima će pokazati hoće li ovi pomaci uopće utjecati na visoke cijene grijanja u Gorici.

Svi Velikogoričani s kojima smo pričali slažu se u jednom: cijene grijanja treba sniziti i na gradu je da to napravi!

– Trebalo bi umjesto nekoliko manjih kotlovnica sagraditi jednu veliku. Ovako se rasipa previše energije i zbog toga su cijene previsoke – smatra umirovljenik Vjekoslav Hojka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije