Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pad temperature kao udar na džep i moral Velikogoričana

Kotlovnica u Vidrićevoj do zime bi trebala koristiti plin, što će donijeti uštede i nižu cijenu grijanja, doznajemo iz ureda gradonačelnika.
02. rujna 2010. u 13:16 0 komentara 7 prikaza
grijanje u gorici

S padom temperatura kod mnogih Goričana, posebno onih tanjeg novčanika, dolazi i do pada morala pri pomisli na grijanje koje je u Velikoj Gorici iznimno skupo.

Koje je korake gradonačelnik Dražen Barišić poduzeo da Velikogoričanima ublaži taj problem, a što je obećavao?

Plin kao spas

– Gradonačelnik je naglasio kako će se pokušati riješiti problem grijanja uvođenjem ekološki prihvatljivijeg i u konačnici štedljivijeg energenta. U tom smislu vođeni su razgovori s HEP toplinarstvom, koji su rezultirali izvođenjem radova na kotlovnici u Vidrićevoj ulici, koja bi do zime trebala kao energent koristiti plin – odgovorila nam je glasnogovornica Elizabeta Stipetić.

Nakon što je HEP toplinarstvo zatražilo izdavanje lokacijske dozvole, ona je izdana i u tijeku je postupak potvrde glavnog projekta, a nakon toga HEP toplinarstvo može početi s radovima.

“Previše kotlovnica”

Trenutačno se radi i na pronalaženju modela i rješenja za sanaciju goričkog vodotornja, unutar kojeg se također nalazi kotlovnica koja velik dio stanova opskrbljuje toplinskom energijom. Novim sustavom, koji je u razradi, ta bi se kotlovnica trebala uključivati tek nakon što se temperature spuste na minus pet stupnjeva, i to u slučaju da kotlovnica u Vidrićevoj nema dovoljno kapaciteta – kaže Elizabeta Stipetić.

Zima će pokazati hoće li ovi pomaci uopće utjecati na visoke cijene grijanja u Gorici.

Svi Velikogoričani s kojima smo pričali slažu se u jednom: cijene grijanja treba sniziti i na gradu je da to napravi!

– Trebalo bi umjesto nekoliko manjih kotlovnica sagraditi jednu veliku. Ovako se rasipa previše energije i zbog toga su cijene previsoke – smatra umirovljenik Vjekoslav Hojka.

ANALIZA
Može li se scenarij SDP-a i Možemo! ponoviti na desnici? Evo što kažu analitičari
HUO
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI
Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.