Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMAŠEVIĆ OBJAVIO

Ovo su članovi Upravnog vijeća na Srebrnjaku koji će donijeti odluku o novom natječaju za ravnatelja

Foto: Borna Filic/Marko Prpic/Robert Anic/PIXSELL
1/4
26.10.2021.
u 13:14

Njih će voditi profesor Goran Tešović, dječji infektolog i Pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević"

U Dječjoj bolnici Srebrnjak imenovana su četiri nova člana i članica. To su profesor Goran Tešović kao predsjednik vijeća, profesor Danko Velimir Vrdoljak, Daniela Širinić i Snježana Pavlovski. Oni će donijeti odluku o novom natječaju za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

Njih će voditi profesor Goran Tešović, dječji infektolog i Pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Rođen je u Puli 1965. godine, a na zagrebačkom Medicinskom fakultetu diplomirao je 1989, a završio je i poslijediplomski, znanstveni postdiplomski, magistarski i doktorski studij. Specijalizirao se za pedijatrijske bolesnike s teškim infekcijama, a zatim i neuroinfektologiju. Profesor je i na Medicinskom fakultetu, a u posljednjim tjednima i mjesecima naglašavao je važnost cjepiva protiv koronavirusa i korisnost nošenja maski.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Član vijeća bit će profesor Danko Velimir Vrdoljak, kirurg i pročelnik Zavoda za kiruršku onkologiju Klinike za tumore u Zagrebu. Rođen je 1966. godine u Doboju u Bosni i Hercegovini, a na zagrebačkom Medicinskom fakultetu diplomirao je 1991.godine. Od 1996. zaposlen je kao kirurg na Zavodu za kiruršku onkologiju Klinike za tumore u Zagrebu, gdje je 1991. započeo stažiranje i potom specijalizaciju iz opće kirurgije.

Doktorsku disertaciju obranio je 2004. godine. Vrdoljak djeluje i u SDP-u, a odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Redom Danice hrvatske, Nagradom grada Vukovara. Bio je i na čelu same Klinike za tumore. Između ostalog, kirurg je novinske stupce punio i vjenčanjem sa zagrebačkom glumicom Tamarom Garbajs i to nakon samo mjesec dana veze. Inače je i profesor kirurgije.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

U Upravnom vijeću nalazi se i zastupnica redova Možemo! u Gradskoj skupštini te docentica na Fakultetu političkih znanosti Daniela Širinić. Rođena je 1984. godine u Sinju, a prema biografiji objavljenoj na stranicama platforme Možemo! predaje metodološke predmete i komparativnu politiku te je doktorirala na temu političke participacije mladih na Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti. Članica je Vijeća Možemo!, koordinatorica radne grupe za zdravstvo i jedna od koordinatorica kvartovske grupe Trešnjevka – jug. U Skupštini djeluje u sklopu Odbora za zdravstvo.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Što se tiče Snježane Pavlovski, posljednje članice Upravnog vijeća, riječ je o pravnici u Razvojnoj agenciji Zagreb. Ondje je Voditeljica odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj, gdje radi od kraja 2019. godine.  

>> VIDEO 'Zvali su me da dođem u Možemo. Nisam mogla, osjećala bih se kao pretrčko'


 

Komentara 11

LO
lonicera
14:19 26.10.2021.

U upravnom vijeću 2 liječnika i 2 političara. Uskoro nam neće trebati liječnici. Umjesto " Moja mama najbolje zna" biti će " Moj političar najbolje zna"! Dva liječnika u upravnom vijeću su vrhunski liječnici, a ove političare treba udaljiti što više od bolnica ako želimo dobro medicinskoj struci!

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
13:39 26.10.2021.

Dakle svi u neku ruku iz platforme MOŽEMO. Hajde da vidimo što možete !?

HU
Hubrvi
15:04 26.10.2021.

Partijsko uhljebljivanje i nista drugo. Rad u tom vijecu donosi dodatnu zaradu i to je jedino sto za te ljude vrijedi, jer je malo vjerojatno, da ce ti clanovi vijeca svoje profesorske procelnicke stolice napustili. Nece ali radit ce uu vijecu za vrijeme radnog vremena koja imaju kao profesori ili procelnici. To znaci snadji se druze, a u tome su ljevicari nepobjedivi. I u principu kaj je gradonacelnik u cetiri mjesrca.mjeseca uopce uradio? Smjenio je par uprava i postavio svoje ljude i izajmio drobilicu kaja stoji, jer nema dozvole za rad. Drobilica stoji, najamnina za nju tece, gradjani placaju. I nek placaju, drugo nisu niti zasluzili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije