Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUNARODNO NATJECANJE

Ovo ne smijete propustiti: Spektakl bolida stiže nadomak Zagreba, imamo detalje

Bolidi Formule 1 dobili nove V6 motore
James Moy/PRESS ASSOCIATION
21.03.2024.
u 09:00

Sedmo izdanje međunarodnog natjecanja Formula Student Alpe Adria na poligonu u Mičevcu održava se u kolovozu, a za sudjelovanje se izborilo 60 ekipa

Bugatti Rimac testni poligon u Mičevcu i ovog će ljeta postati središnje mjesto okupljanja mladih inženjera iz cijelog svijeta. Ondje će se, naime, od 20. do 25. kolovoza održati sedmo izdanje međunarodnog natjecanja Formula Student Alpe Adria, a ove je godine interes bio iznimno velik pa se prijavilo čak 280 timova. Ekipe su putem videoveze morale proći kviz s nizom pitanja u zadanom roku pa je, komentiraju organizatori, bilo zanimljivo gledati uigranost timova i postupak kojim dolaze do dogovora. A svoje mjesto na prestižnom natjecanju zaslužilo je 60 najbržih.

Mladi inženjeri tako će imati priliku dizajnirati, konstruirati, testirati i utrkivati se s vlastitim prototipovima trkaćih bolida. Natjecanje je ujedno platforma koja sudionicima omogućuje da svoje teorijsko znanje primijene u praksi, a predstavlja i korak prema budućim karijerama te priliku za stjecanje iskustva i komunikacijskih vještina

 – Svi su hrvatski timovi, na naše veliko zadovoljstvo, prošli kviz, što potvrđuje kvalitetu njihova obrazovanja te činjenicu da mogu konkurirati najjačima i u teoriji. Sada je na njima da to pokažu i u praktičnom dijelu i na događanju – poručio je Tibor Kezelj iz organizacijskog tima Formule Student Alpe Adria, koje je prema svjetskoj rang-listi sličnih manifestacija zauzelo visoko treće mjesto u konkurenciji 25 natjecanja u CV/Hybrid kategoriji. U području električnih EV vozila, hrvatsko se izdanje pozicioniralo pak na šestom mjestu.

VEZANI ČLANCI:

A da je interes za događanje koje promiče inovaciju, tehnologiju i strast prema automobilizmu velik, osim broja prijavljenih timova, svjedoči i činjenica da se proširio po cijelom svijetu pa tako dio tog iskustva žele biti mladi inženjeri iz europskih zemalja poput Švedske, Ukrajine, Italije i Poljske, ali i oni iz SAD-a, Australije, Saudijske Arabije, Indonezije. – Maksimalno smo posvećeni organizaciji i novom izdanju događaja koji će, vjerujemo, ponuditi još bolji sadržaj te opravdati očekivanja sudionika i gledatelja – zaključio je Kezelj.

VIDEO: Otvoreno 6. izdanje Festivala svjetla

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije