Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekti za realizaciju

Ovo je sve što ćemo dobiti u Zagrebu u 2015. godini

Zoološki vrt Zagreb
Foto: ZOO Zagreb
1/8
02.01.2015.
u 14:21

Najskuplji projekt u 2015. modernizacija Zoološkog vrta, zbog štedljivog proračuna gradska vlast nije se odlučila na velika zaduženja pa će se graditi samo za onoliko novca koliko ga se ima

Teško da će Zagrepčani 2015. godinu pamtiti po velikim projektima, o njoj će više govoriti kao o godini štednje. Tako su najavili i gradski čelnici za nedavnog izglasavanja proračuna za 2015. godinu u kojem je malo novca odvojeno za gradnju prometnica, mostova, škola....   

Spalionica prioritet

No, ako se ostvare barem ona obećanja za koja je u proračunu obećan novac, s mrtve točke nakon godina najavljivanja napokon će se pomaknuti projekt groblja za kućne ljubimce, a kreće se i u modernizaciju Zoološkog vrta u Maksimiru, što je pojedinačno i najskuplji projekt koji će se realizirati.

Grad će u 2015. krenuti i u rješavanje problematike gospodarenja otpadom. Naime, nakon što je Zagreb, zadnji od hrvatskih gradova, donio Plan gospodarenja otpadom, u proračunu za 2015. u planu je i gradnja Centra za gospodarenje otpadom koji uključuje i spalionicu. Ipak, za ovaj projekt predviđeno je za početak samo 18 milijuna kuna pa će se najvjerojatnije svota potrošiti za otkup zemljišta u Resniku na kojem se planira gradnja.

Centar bi pak trebao biti u pogonu 2018. godine, do kada se mora zatvoriti odlagalište na Jakuševcu, a Resničani  koji se protive gradnji spalionice prosvjede najavljuju i u 2015. Ipak, vremena je sve manje pa će se morati donijeti odluka te krenuti u pripremu gradnje spalionice, traženje nove lokacije ili novog modela zbrinjavanja otpada. Zasad je nepoznata i sudbina nogometnog kampa HNS-a na Sveticama. Naime, Grad je zasad odbio prijedlog HNS-a, a najspornija je stavka što bi atletičari koji sada koriste prostore na Sveticama trebali HNS-u plaćati najam budućih prostora.

Domovi umirovljenika

No kako je HNS već proveo idejni natječaj za budući izgled kampa i spreman je uložiti u gradnju 92 milijuna kuna, obje se strane nadaju uspješnoj suradnji, a konačnu odluku donijet će do travnja. Tijekom godine Grad bi trebao  početi i proceduru gradnje domova za umirovljenike na Lašćini i Markuševcu na principu javno-privatnog partnerstva.

Komentara 11

NV
novo vriijeme
17:20 02.01.2015.

jednom riječju 2015 u Zagrebu se od gradskih novaca neće graditi ništa vrijedno spomena. ZOO koliko ima novaca, domovi umirovljenika privatno-javno. Na šta će se trošiti novac?

Avatar dr. Evil
dr. Evil
18:02 02.01.2015.

Buduci da vec dva mjeseca ne radi plaćanje SMS-om garaže na Langovom trgu, hoće li Zagrebparking investirati koju kunu pa da gradjani u 21. stoljeću ponovno mogu mobitelom (umjesto kovanicama) plaćati parkiranje u garaži?!?

GO
golub
09:05 03.01.2015.

Ako se misle šepuriti u ZOO na povećanje kom. naknade neka ne računaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije