Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska patrola

Ovo je nova doktorica u Kustošiji, čeka pacijente

Dr. Iva Mišljenčević
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
26.10.2016.
u 14:00

Svi koji su automatski premješteni u udaljeniji dom zdravlja sad se mogu vratiti u ordinaciju u susjedstvu

Pedeset dana 950 stanovnika Kustošije nije imalo svoju obiteljsku liječnicu u obližnjem Domu zdravlja. Odlaskom dr. Miroslave Jarnjak u mirovinu, kao što je Večernji list nedavno pisao, njezina je ordinacija zatvorena, a liječnica koja ju je naslijedila premještena je u Dom zdravlja Vrapče. Udaljenost od nekoliko autobusnih stanica do nove ordinacije najteže je pala starijim i slabije pokretnim stanovnicima Kustošije, koji su oduvijek imali liječnicu u svom susjedstvu, a nije trebalo dugo da se udruže i pokrenu peticiju za vraćanje ordinacije. Borba je bila uspješna jer je, kako im je i obećao gradonačelnik Milan Bandić, prekjučer ujutro u novoj ordinaciji u Domu zdravlja u Kustošiji počela raditi dr. Iva Mišljenčević, zajedno sa svojom medicinskom sestrom, pa su sad tamošnjim stanovnicima ponovno na raspolaganju četiri liječnička tima.

Parni ujutro, neparni popodne

Parnim će danima, kako nam je rekla, raditi prijepodne, neparnim poslijepodne, a u sat vremena jutarnje smjene prvog radnog dana primila je šest pacijenata.

– Nije navala jer ljudi još ne znaju da smo počeli raditi, ali očekujemo da će sljedećih dana doći veći broj pacijenata koji će se željeti upisati u ovu ordinaciju – kazala je dr. Mišljenčević.

No, i do tada ima dosta posla jer novi liječnički tim u Kustošiji premješta aparaturu iz Doma za umirovljenike Sveti Josip, u kojem su radili dosad.

Ostat će dvije godine

– Iako su u Sveti Josip mogli dolaziti i stanovnici Kustošije, taj se dom nalazi iznad Svetog Duha, pa se čak i meni bilo teško uspinjati pješice, a za starije je ljude to onda zasigurno bila prava patnja. Sad smo pak na lokaciji koja je dostupnija – rekla je dr. Mišljenčević, koja će u Kustošiji ostati sljedeće dvije godine, odnosno dok se sa specijalističkog usavršavanja ne vrati dr. Hrvoje Vinter, kojemu je zamjena. A svi pacijenti koji su automatski “preseljeni” u Dom zdravlja Vrapče mogu se premjestiti k njoj u Kustošiju.

Otvaranjem nove ordinacije na puno radno vrijeme zadovoljan je i Josip Jelić, predstavnik Vijeća gradske četvrti Črnomerec.

– Odluka o premještanju ordinacije u Vrapče nikako nije bila dobra za stanovnike Kustošije, zbog čega su joj se usprotivili i Vijeće i dva mjesna odbora. Zato sada pozdravljamo novu ordinaciju – rekao je Jelić. •

Komentara 1

TE
TeddyBearsMum
17:55 26.10.2016.

Sjajno za stanovnike Kustošije, a sad se malo pozabavite sa zatvaranjem pedijatrijske ordinacije u Njegoševoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije