Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Kamensko

Ovo je drugi put da smo na početku, ali izdržat ćemo

'15.12.2012., Zagreb - Poplavljene prostorije Udruge Kamensko nakon puknuca cijevi na Selskoj, u kojoj su unistene sivace masine i kompjutorska oprema. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Foto: 'Anto Magzan/PIXSELL'
1/3
17.12.2012.
u 12:30


Gradski prostor radnice su dobile prije malo više od pola godine

Nakon nedavnog puknuća magistralnog cjevovoda u Selskoj ulici, što je rezultiralo poplavom, stradale su, među ostalim, i prostorije Udruge Kamensko na Knežiji. Stotinjak članica udruge, nekadašnjih radnica zagrebačke kuće europske mode, pripremalo je gostovanje na božićnom sajmu Artomat, a većina je onoga što su sašile uništena.

Plutali šalovi, torbice...

Među rolama tkanina, konaca i ostalih materijala potrebnih za šivanje, najveća materijalna šteta, no i ono čega im je najviše žao jesu šivaće mašine, njih 13, na kojima su radile, a koje su dobile na dar od raznih donatora.

– Darovali su nam ih ljudi kako bismo mogle držati tečajeve šivanja te i tako zaraditi. Svaka od njih njima je draga uspomena, obvezale smo se čuvati ih, no ovome se nismo nadale – rekla je Đurđa Grozaj, čelnica udruge. Kada je jedna od članica udruge u četvrtak ujutro stigla do dućana, čuvši za poplavu, imala je što i vidjeti – svilene haljine, torbice, šalovi... plutali su u mulju koji se pomiješao sa 30-ak centimetara vode, koliko je bilo u prostoriji. Voda je ubrzo isisana, no potopljeni materijal nisu uspjele spasiti, jednako kao ni kućišta dvaju računala.

– Prvo nas je društvo iz Kamenskog bacilo na početak, a sad još i ovo. No nećemo posustati i idemo dalje u inat. Žene iz Kamenskog tek su nedavno digle glavu i neću dopustiti da ih ovo sputa – kaže Grozaj ističući da je upravo vratiti dostojanstvo bio jedan od glavnih ciljeva osnutka udruge.

Procjena štete

Ipak, upomoć im je odlučio priskočiti gradonačelnik, a danas im dolaze i radnici Vodoopskrbe kako bi procijenili štetu.

– Radnice nisu sa mnom kontaktirale, no danas ću ih pozvati u svoj ured da bismo dogovorili kako im pomoći – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Komentara 2

LI
liliZG
12:45 17.12.2012.

Stvarno za ne povjerovati.....to je ko ono, niti jedna nevolja ne dolazi sama.........

TO
tonkica
14:15 17.12.2012.

mala katrastrofa...kada krene takav niz covjek ima dojam da mu nikada nema kraja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije