Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peščenica

'Ovdje nema ni depre ni stresa, svi su u urbanom vrtu'

30.06.2014., Zagreb - U Domu za starije i nemocne Pescenica otvoren je prvi vrt za osobe s invaliditetom. Korisnica vrta Ankica Uzelac. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
01.07.2014.
u 10:03

Projekt urbanih mobilnih vrtova pokrenula je socijalno-uslužna zadruga Martinov plašt u suradnji s Gradom Zagrebom

Pedesetpetogodišnja Ankica Uzelac sa 13 je godina ozlijedila kralježnicu. Pala je sa stabla i ostala nepokretna. Otad se kreće uz pomoć invalidskih kolica.

Prirodu je oduvijek voljela, a odsad će se moći sama baviti vrtlarstvom. Prvi vrt prilagođen osobama s invaliditetom službeno je jučer otvoren u Domu za starije i nemoćne osobe Peščenica.

– Jako mi se sviđa jer ima mnogo cvijeća i povrća. Naši će vrtovi svake godine izgledati sve bolje i bolje. Čovjek treba naučiti i padati i ustajati. Ovo je za mene novi uzlet – kazala je Ankica Uzelac.

Projekt vrtova za osobe s invaliditetom pokrenula je socijalno-uslužna zadruga Martinov plašt u suradnji s Gradom Zagrebom, čime želi promovirati jednake mogućnosti za sve ljude.

– Ovdje nema ni depre ni stresa. Budite sigurni. Čim sunce izađe, korisnici su u svojim vrtovima, a najesen ćemo svi brati plodove – kazao je gradonačelnik Milan Bandić koji je, uz pomoć korisnika Doma Peščenica, službeno otvorio prvi vrt.

– Njegujemo organski uzgoj, promičemo zdravu hranu i zdrav život te želimo da ovi urbani vrtovi budu mjesto okupljanja i druženja osoba s invaliditetom, mladih te starijih slabije pokretnih osoba – istaknula je Anđelka Bunić, upraviteljica zadruge Martinov plašt.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije