Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ovako će izgledati nova Kajzerica: obrtnički centar, vrtić, škola...

Višemilijunski iznosi planirani su za gradnju svih objekata. Za vrtić i školu Grad je već osigurao novac, ukupno 80 milijuna kuna, a traži se još izvođač radova
20. lipnja 2013. u 10:00 0 komentara 8461 prikaza
kajzerica
Foto: VL
Pogledajte galeriju 1/4

Kajzerica, koja je donedavno bila poznata tek kao “kineska četvrt” koja se naglo razvila 90-ih i to ne baš planski, uskoro će postati najveće gradilište u Zagrebu. Uz osnovnu školu i dječji vrtić, za kojima stanovnici vape već godinama, ondje će se graditi i već dulje najavljivan centar URIHO, Obrtnički centar i centar SEECEL. 

Već ove godine 

Prije nekoliko dana završio je idejni javni natječaj za projekt SEECEL pa je poznat i budući izgled svih građevina. Iako je prvi na redu trebao biti centar URIHO, dječji vrtić i osnovna škola gradit će se prije. Po 40 milijuna kuna za gradnju vrtića i škole, dakle ukupno 80 milijuna, Grad je izdvojio za 2013. godinu i sada se traži izvođač radova. Iz gradskog Ureda za školstvo kazali su da će radovi trajati oko godinu dana na vrtiću, a dvije na školi. 

– Djeca će u vrtić na Kajzericu moći na jesen 2014. godine, a u školu najvjerojatnije godinu poslije, odnosno školske godine 2015.-2016. – kazali su u uredu. Sljedeće godine radovi bi trebali početi i na URIHO-ovu kompleksu u čijem je vlasništvu i zemljište gdje će se graditi škola i vrtić. 

– Već se dugo radi na dokumentaciji, projekt je davno napravljen i nadamo se da će sljedeće godine zaista i početi radovi – kazao je ravnatelj Josip Držaić. Početak radova na gradnji Obrtničkog centra također se očekuje sljedeće godine. – Ako do kraja godine dobijemo lokacijsku dozvolu, u 2013. postavit ćemo i kamen temeljac – kazao je Ivan Obad, predsjednik Obrtničke komore dodajući da im za projekt treba oko 50 milijuna eura. 

Suradnja stručnjaka 

Na inicijativu Ministarstva gospodarstva u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom osnovan je SEECEL. Od Grada je dobiveno zemljište pa se očekuje da bi se i taj projekt, koji će postati važan po ulasku u EU, trebao početi graditi sljedeće godine. Cilj je centra poticanjem suradnje stručnjaka zemalja jugoistočne Europe podržati unapređenje poduzetničkog razmišljanja svih generacija. Ondje se dugoročno planira i gradnja crkve te ženske kuće.

>>Obrtnički centar za tri godine, tražit će novac i iz fondova EU

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.