Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb

Otvorena prva mjenjačnica kriptovaluta

U mjenjačnici otvorenoj u City Centeru One East mogu se kupovati i prodavati sve kriptovalute, a u tjedan zabilježen je znatan promet
20. lipnja 2018. u 17:02 1 komentara 3337 prikaza
Bitcoin store
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

U zagrebačkom City Centeru One East otvorena je mjenjačnica kriptovaluta Bitcoin Store. U Zagrebu Bitcoin Store postoji tjedan dana, a u Splitu slična lokacija djeluje već otprilike mjesec i pol. Ideja je provedena u partnerstvu s hrvatskom burzom bitcoina BitKonanom. Kako nam kaže Vinko Veljačić, predstavnik Bitcoin Storea, već je u prvih tjedan dana zabilježena ozbiljna posjećenost prvog takvog lokala u Zagrebu u što smo se uvjerili i sami za jučerašnjeg posjeta.

Kriptovalute Banka svih banaka: ‘Bitcoin nikada neće biti novac’

Kupnja i gotovinom

– U Bitcoin Storeu nudimo praktički sve vezano uz trgovinu kriptovalutama, konzultacije nudimo i onima koji se s njima prvi put susreću, kao i onima koji su već ozbiljniji korisnici. Najveća je prednost što se ovdje transakcije, dakle prodaja i kupnja kriptovaluta, mogu obaviti gotovinom, a ne radi se samo o bitcoinu već i o nizu drugih kriptovaluta. Dosta smo ponosni, ovakav koncept do sada je predstavljen samo u Parizu i Beču, a evo sada i u Splitu pa u Zagrebu – kaže Veljačić pokazujući na ekrane na kojima je iskazan trenutačni tečaj nekoliko kriptovaluta među kojima je i monero koji potječe iz Rusije.

Bitcoin store
1 / 11
Bitcoin store

– Da, imali smo transakcije s monerom, vjerujem da to ima neke veze sa Svjetskim prvenstvom – zaključuje Vinko Veljačić.

Kod kriptovaluta, podsjeća, vi ste u potpunoj kontroli vlastitog novca, praktički sam svoj bankar.

Nema ograničenja

– Mi u tom smislu nudimo neke korisne usluge poput paper walleta koji je papirnata potvrda vlasništva nad nekom kriptovalutom, a neprobojan je jer je napravljen na računalu izvan mreže. Prodajemo i najsigurnije hardverske wallete, predstavnici smo za Ledger i jedini u Hrvatskoj ovlašteni za Trezor. U transakcijama praktički nemamo limita, ako se radi o većim iznosima, samo se treba najaviti dan prije, a do iznosa od 15.000 kuna ne traže se osobni dokumenti – kažu u Bitcoin Storeu.

GDPR Adriana Prlić Alate za nadzor uvijek netko koristi, pitanje je samo tko

Ističu kao novi hit kriptovalutu iota koja počiva na mreži Tangle, a podržavaju je velike korporacije poput Porschea, Fujitsua ili Boscha. Što se najpopularnijih kriptovaluta, bitcoina i ethera, tiče, tu su provizije najmanje u Hrvatskoj, samo dva i pol posto.

Internet NOVI PODACI OTKRIVAJU Internet u Hrvatskoj i dalje među najskupljima u Europi

 

Coronavirus - Traffic control Neustrelitz
NISU NIŠTA PRIMJETILI
Policija na autocesti zaustavila oca i sina: U nevjerici su gledali u stražnje sjedalo
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima