Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje bitcoin promijeniti u euro?

Otvorena prva mjenjačnica kriptovaluta

Bitcoin store
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
20.06.2018.
u 17:02

U mjenjačnici otvorenoj u City Centeru One East mogu se kupovati i prodavati sve kriptovalute, a u tjedan zabilježen je znatan promet

U zagrebačkom City Centeru One East otvorena je mjenjačnica kriptovaluta Bitcoin Store. U Zagrebu Bitcoin Store postoji tjedan dana, a u Splitu slična lokacija djeluje već otprilike mjesec i pol. Ideja je provedena u partnerstvu s hrvatskom burzom bitcoina BitKonanom. Kako nam kaže Vinko Veljačić, predstavnik Bitcoin Storea, već je u prvih tjedan dana zabilježena ozbiljna posjećenost prvog takvog lokala u Zagrebu u što smo se uvjerili i sami za jučerašnjeg posjeta.

Kupnja i gotovinom

– U Bitcoin Storeu nudimo praktički sve vezano uz trgovinu kriptovalutama, konzultacije nudimo i onima koji se s njima prvi put susreću, kao i onima koji su već ozbiljniji korisnici. Najveća je prednost što se ovdje transakcije, dakle prodaja i kupnja kriptovaluta, mogu obaviti gotovinom, a ne radi se samo o bitcoinu već i o nizu drugih kriptovaluta. Dosta smo ponosni, ovakav koncept do sada je predstavljen samo u Parizu i Beču, a evo sada i u Splitu pa u Zagrebu – kaže Veljačić pokazujući na ekrane na kojima je iskazan trenutačni tečaj nekoliko kriptovaluta među kojima je i monero koji potječe iz Rusije.

Bitcoin store
1/11

– Da, imali smo transakcije s monerom, vjerujem da to ima neke veze sa Svjetskim prvenstvom – zaključuje Vinko Veljačić.

Kod kriptovaluta, podsjeća, vi ste u potpunoj kontroli vlastitog novca, praktički sam svoj bankar.

Nema ograničenja

– Mi u tom smislu nudimo neke korisne usluge poput paper walleta koji je papirnata potvrda vlasništva nad nekom kriptovalutom, a neprobojan je jer je napravljen na računalu izvan mreže. Prodajemo i najsigurnije hardverske wallete, predstavnici smo za Ledger i jedini u Hrvatskoj ovlašteni za Trezor. U transakcijama praktički nemamo limita, ako se radi o većim iznosima, samo se treba najaviti dan prije, a do iznosa od 15.000 kuna ne traže se osobni dokumenti – kažu u Bitcoin Storeu.

Ističu kao novi hit kriptovalutu iota koja počiva na mreži Tangle, a podržavaju je velike korporacije poput Porschea, Fujitsua ili Boscha. Što se najpopularnijih kriptovaluta, bitcoina i ethera, tiče, tu su provizije najmanje u Hrvatskoj, samo dva i pol posto.

 

Ključne riječi

Komentara 1

MA
marijaqwer
19:41 20.06.2018.

Daj pravi novac za virtuani. Papi lova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije