Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPADNA VRATA GRADA

Otvoren podvožnjak Škorpikova - Ljubljanska

02.11.2001.
u 00:00

* Uskoro se planira i proširenje Škorpikove ulice na četiri traka do Samoborske ulice

Gradonačelnik Milan Bandić prekjučer je, 15 dana prije roka, pustio u promet podvožnjak na križanju Škorpikove ulice i Ljubljanske avenije. U projekt je uloženo 20 miljuna kuna, od toga je 10 miljuna kuna dala talijanska tvrtka Circulus Regis, koja uz novi podvožnjak gradi trgovački centar površine 40.000 četvornih metara.

- Ovaj će podvožnjak bitno povećati protočnost vozila na zapadnim vratima grada. Naš je sljedeći korak proširenje jankomirskog mosta za dva kolnička traka jer će samo tako podvožnjak Škorpikova - Ljubljanska imati smisla. Projekt za proširenje mosta bit će izrađen do proljeća, a radovi bi trebali biti završeni do kraja sljedeće godine - najavio je Milan Bandić, dodavši da je proširenje mosta prema Prometnoj studiji za grad Zagreb "apsolutni prioritet".

Gradonačelnik je naglasio da je novi podvožnjak prošao tehnički pregled i dobio uporabnu dozvolu dan uoči otvaranja, te je potpuno legalan. Koordinator radova iz Ureda za izgradnju Slobodan Rak dodao je da su radovi, usprkos kratkom roku, izvedeni kvalitetno, napomenuvši da se uskoro planira i proširenje Škorpikove ulice na četiri traka do Samoborske ulice. Područje istočno od Škorpikove i dalje je veliko gradilište.

Projekt podvožnjaka u Škorpikovoj izradilo je poduzeće "Hidroelektra", a glavni izvođač radova bio je"Tempo". Zahvaljujući novom podvožnjaku, s Ljubljanske su avenije uklonjeni gradski semafori. (L. L.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije