Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U domu kao doma

Otvoren Dom za starije na seoskom imanju u Žeincima

Foto: Rajko Polić
1/6
13.03.2014.
u 15:45

Seosko imanje s velikim zemljištem pretvorili su u dom po najsuvremenijim standardima, kapaciteta dvadesetak osoba

Obitelj Vesne Petek otvorila je dom za stare i nemoćne na „domovini“, obiteljskome imanju suprugove obitelji u Žeincima u zaprešićkome kraju. Tako su seosko imanje s velikim zemljištem pretvorili u dom po najsuvremenijim standardima, kapaciteta dvadesetak osoba, a i neće biti preskup jer će u njemu raditi cijela obitelj, te će se dosta koristiti domaća hrana.

 - Ideja nam je bila zaposliti svoju djecu, a istovremeno unajmljivačima stvoriti uvjete najsličnije obiteljskima, pa smo sve saželi u devizu - u domu kao doma, kaže gospođa Petek čija kći Jelena studira socijalni rad, a sve smo doznali od volonterke Maje Bakula.

Sve ćemo napraviti da ljudima bude kao doma, selska je idila, a sve je urbanizirano. Tako ćemo ljudima ako se budu zanimali na okolnome zemljištu napraviti i vrtove ako budu željeli, kaže gospodin Petek koji se na brežuljku idealne nadmorske visine i rodio.

>> U dom za starije na teret države moći će samo oni slabog imovinskog stanja

Komentara 1

DU
Deleted user
10:47 14.03.2014.

Da, primjetih da je to biznis koji ovih dana ide. Mladi odlaze...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije