Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dom zdravlja

Otvaranje kirurgije sve je dalje...

'16.03.2010. Samobor - Pacijenti placaju od 6,88 do 8,35 kuna po minuti za telefonski poziv doktorici. Ravnatelj Doma zdravlja kaze da Doktorica Sanja Cackovic ne krsi nikakve propise. Photo: Igor Kra
'Igor Kralj/PIXSELL'
09.11.2010.
u 08:00

- S Kliničkom bolnicom Sestara milosrdnica dogovor nije postignut, kao ni s KB Sveti Duh, kaže dr. Većeslav Bergman

Ponovno otvaranje kirurške ambulante u Domu zdravlja Samobor sve je neizvjesnije. Propali su pokušaji da u ambulantu i dalje dolaze liječnici iz Kliničke bolnice Sestara milosrdnica.

Lupanje glavom u zid

– S KB-om Sestara milosrdnica nismo se uspjeli dogovoriti pa smo pokušali dogovor postići s Kliničkom bolnicom Sveti Duh i njenim novim ravnateljem – upoznavao nas je o događajima zadnjih mjeseci dr. Većeslav Bergman, ravnatelj Županijskog doma zdravlja. No, propao je i dogovor s KB-om Sv. Duh, jer kad je taj prijedlog došao do kirurga, nitko od njih nije htio ići u Samobor, tvrdi Bergman.

– Nas jednostavno zakonski okviri sprječavaju da mi kao Dom zdravlja imamo vlastitu kiruršku ambulantu. I iako radimo na njenom ponovnom otvaranju, čini se da stalno lupamo glavom u zid – rekao je Bergman. Dodao je da trenutačno rade na trećoj soluciji da ambulanta proradi, no zasad nije želio ništa o tome otkriti.

Razgovor s ministrom

A svoje mišljenje o tome što bi trebalo napraviti da kirurška ambulanta u Samoboru opet proradi ima i samoborski HSLS.

– Grad treba ispitati pravne okvire da putem javnog natječaja kiruršku ambulantu osigura u nekoj drugoj zdravstvenoj ustanovi na području Samobora, a koja ima odobrenje Ministarstva zdravstva za obavljanje kirurške djelatnosti – predlaže HSLS. Nadalje, kažu da bi ta ambulanta trebala imati i riješen ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, po čijoj bi se tarifi rješavale ugovorne obveze prema kirurzima koji bi u toj ambulanti radili.

– Otvoren sam za sve prijedloge HSLS-a, no meni nisu još nijedan poslali. Najavio sam se kod ministra zdravstva za razgovor baš o kirurškoj ambulanti – odgovara Krešo Beljak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije