Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć u nevolji

Otto se uselio u novi dom koji su mu osigurali susjedi iz Gajnica

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/10
25.01.2021.
u 16:49

Draganiću su uredili i opremili dva kontejnera

Prvo je ostao bez supruge, a 10 mjeseci nakon toga i bez krova nad glavom. Kuću mu je progutao požar, a nekoliko dana poslije situaciju je pogoršao i potres od 5,5 po Richteru. Sve se to početkom 2020. zbilo 78-godišnjem Ottu Draganiću. No stvari su krenule nabolje jer su mu njegovi Gajničani uskočili u pomoć zahvaljujući kojoj se jučer uselio u novi dom.

Čim su čuli njegovu priču, kaže Anita Papa, pokrenuli su akciju u koju su uključili sve u kvartu.

– Živio je spaljenoj kući dok ga nismo pronašli i smjestili na sigurno. U međuvremenu smo skupljali donacije i prikupili oko 50.000 kuna. Od toga smo kupili i spojili dva kontejnera – govori Gajničanka, dodajući kako je dobio i kompletno nov namještaj te instalacije, a za uređenje interijera su se sami morali snalaziti.

– Bojenje, postavljanje pločica, struje, čišćenje, sastavljanje namještaja, provođenje instalacija... Svatko zna nešto i odlazili smo svaki dan nakon svojih poslova proteklih deset mjeseci kako bi se što prije mogao vratiti u svoj dom – objašnjava.

24.01.2021., Zagreb - Otto Draganic kojem je krajem veljace 2020. godine izgorjela kuca, danas je uselio u stambene kontejnere koje su za njega nabavili i uredili gradjani iz Gajnica. Otto Draganic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Staroj kući na Rušiščaku nije bilo pomoći pa su je morali rušiti. Nova je, od 30 četvornih metara s kuhinjom, kupaonicom i spavaćim prostorom, podignuta na istom mjestu.

– Sudjelovalo je više od 50 ljudi, a u pomoć su nam uskočile i neke tvrtke. Bilo je zahtjevno, no uspjeli smo – ponosna je Anita Papa. A kakva je bila umirovljenikova reakcija? Opisati je, odgovara, može samo jedna riječ: neprocjenjiva.

– Bio je presretan i čitavo je vrijeme samo ponavljao da nije ni slutio da će to biti toliko lijepo – zaključuje Gajničanka. 

Ključne riječi

Komentara 1

PU
Pulchrum
10:52 28.01.2021.

Bravo za novinarku Mateju koja traži dobre priče i dobre ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije