Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trajno sjećanje

Otkrivena spomen-ploča Luki Ritzu

ritz
Željko Lukunić/PIXSELL
01.06.2010.
u 11:22

- Spomen-ploču smo namjerno postavili u predvorju kako bi se svaki naš posjetitelj pri ulasku prvo susreo s Lukom – kazao je ravnatelj Grafičke škole.

Spomen-ploča preminulom Luki Ritzu (19) s njegovim likom i natpisom “Da se ne zaboravi” postavljena je jučer u zagrebačkoj Grafičkoj školi, koju je taj tragično preminuli maturant pohađao. Pred učenicima koji su nosili majicu “I ja sam Luka Rtiz”, ravnateljem i predstavnicima Ministarstva obrazovanja i Ureda za obrazovanje postavili su je njegovi roditelji Suzana i Reno. Ravnatelj škole Dubravko Deželić, koji je inicirao ideju o trajnom sjećanju na Luku, u kratkom govoru je kazao:

– Spomen-ploču smo namjerno postavili u predvorju kako bi se svaki naš posjetitelj pri ulasku prvo susreo s Lukom. Njegova će ga smrt podsjetiti da nasilje nije rješenje.

Ministar Radovan Fuchs rekao je, pak, da se cijeli sustav treba zajedno boriti protiv nasilja. Iako ga se nikad neće moći iskorijeniti, mora se poduzeti sve da ga bude što manje.

Komentara 2

MI
mitar
16:49 01.06.2010.

Sta se ceka sa sudjenjem njegovim ubojicama,sigurno je kakav tatin sin medju njima

TE
tester
12:38 01.06.2010.

Slaba utjeha od spomen ploče. Radije gamad koja je skrivila njegovu smrt strpati na 40 godina u zatvor,za primjer njima i drugima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije