Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT

Otkrijte bogatstvo hrvatske folklorne baštine: Goranovci stižu u Lisinski

SKUD Ivan Goran Kovačić
28.05.2024.
u 13:00

Ansambl će izvoditi plesove, pjesme i tamburaške brojeve iz svih kutaka Hrvatske, a premijerno će izvesti i dvije nove koreografije

"Ši, ši, šišine, pune skute prašine", cjelovečernji plesni koncert koji će gledatelje povesti na putovanje kroz dušu Hrvatske stiže u Lisinski. Koncert će se održati 16. lipnja s početkom u 19:30, a ulaznice za koncert dostupne su na blagajni dvorane Lisinski te putem portala ulaznice.hr.

Uz prepoznatljive koreografije iz svih kutaka Lijepe Naše, ansambl "Ivan Goran Kovačić" će izvoditi plesove, pjesme i tamburaške brojeve Slavonije, Moslavine, Vrlike, Livna, Krka, Podravine i Međimurja. 

No, ovo nije samo klasičan repertoar; ansambl će premijerno izvesti dvije nove koreografije – "Šokačka kola Sonte" autora Mojmira Golemca te pjesme i plesove s otoka Korčule autora Gorana Oreba

Osim toga, tamburaški orkestar će premijerno izvesti nova glazbena intermezza poput "Posavskog ružmarina", "Kola iz Draža" i "Zagrebačkog pušleka". Ovo je također prvi koncert Ansambla pod umjetničkim vodstvom Ivana Filipovića, istinskog Goranovca, koji je preuzeo ulogu dugogodišnjeg voditelja, sad već umirovljenog prvaka Ansambla LADO, Dubravka Radića.

VEZANI ČLANCI:


Folklorni ansambl "Ivan Goran Kovačić" osnovan je 1948. godine kao jedna od prvih sekcija Kulturno-umjetničkog društva "Ivan Goran Kovačić". Kroz 76 godina postojanja, ansambl je stvorio impresivan opus koreografiranih plesova iz cijele Hrvatske, zahvaljujući radu stručnjaka i istraživača folklorne tradicije.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije