Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozio ga u gepeku

Oteti taksist: Teško radi sjećanje kad ti netko prisloni pištolj na čelo

taxi cammeo (1)
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
24.10.2012.
u 11:37

Napadač je vozača zatvorio u prtljažnik taksija i vozio ga po gradu. Zatim je napustio automobil tvrtke Taxi Cammeo u naselju Savica i ostavio bespomoćnog vozača zaključanog u prtljažniku

– Na križanju Branimirove i Draškovićeve ulice zaustavio me u 4.40 sati ujutro čovjek u četrdesetim godinama, mahnuo je kao da zove taksi. Stao sam, on je rekao neka ga vozim u Grušku 4. Kad smo stigli na Savicu, rekao je neka stanem u Ulici Vladimira Ruždjaka i tada je počeo šou – priča je 29-godišnjeg Saše Munđera, taksista Cammea, kojem je u noći na srijedu mušterija koju je pokupio prislonila pištolj na glavu te tražila utržak.

Vozio ga u prtljažniku

Nakon što mu je dao novac, Sašu je lopov ubacio u prtljažnik te ga tri, četiri minute vozio po Savici, dok se nije dovezao pred adresu koju je naveo kao cilj vožnje. Potom je ugasio automobil i pobjegao, a Munđer dotle iz prtljažnika nazvao voditelje smjene. Njih su se dvojica u roku od sedam minuta od poziva pojavila na licu mjesta i Sašu izbavila iz auta. U vidnom šoku, pojavio se pred novinarima nakon što je u bolnici primio injekcije za smirenje, a u policiji bio na prepoznavanju.

– Izgledao je posve normalno, nije bio alkoholiziran, čovjek u četrdesetim godinama. Kad sam bio na policiji, mogao sam se sjetiti detalja i kako izgleda, no sada mi je mozak u blokadi. Teško radi sjećanje kad ti netko prisloni pištolj na čelo –  pod dojmom je Munđer koji u Cammeu radi šest mjeseci te će pokušati nastaviti raditi, no hoće li moći, kako je sam kazao, upitno je. Taxi Cammeo sazvao je konferenciju, a on se pojavio kako bi apelirali na sudstvo ne bi li davali maksimalne kazne za napadače na taksiste. Radit će na tome, kazao je tehnički direktor Dražen Medić, da pokrenu inicijativu zajedno s vozačima ZET-a, da se takvi napadi okvalificiraju kao napadi na službenu osobu, a tu će svrhu tražiti i izmjenu zakona.

Uz njega stali i kolege

Uz Munđera su stali i njegovi kolege koji su svjedočili napadima na sebe.

– Pokupio sam četvoricu prije 17 dana ispred kafića Nec, a jedan mi je stavio pištolj na prsa i rekao neka vozim na Trešnjevku za badava. Nisam htio, a nakon što me ispitivao neko vrijeme, spremio je pištolj, ja sam ih odvezao i oni su platili te molili da ne zovem policiju. Nisam to učinio – rekao je Stipan Matić.

Iz PU zagrebačke kazali su da su ove godine zabilježili tridesetak slučajeva gdje se kao oštećene osobe pojavljuju vozači taksija. Što se tiče vozača Cammea, prijavljeno je deset razbojstava, od čega su četiri razriješena, te dva pokušaja razbojstva, od čega je riješen jedan.

>>Cammeo: Nogama i šakama udarali su pa oštetili naš automobil

>>Cammeov taksist jurio za Ekotaxijem i vozaču slomio nogu

Komentara 9

DM
David Mihalic
12:28 24.10.2012.

... najvjerovatnije da je radnja i dogodila - nažalost ! koliko je sami čin degutantan, još je odvratnije što nesreću vozača cammeo iskorištava za samoreklamu, a poznato je da im kosta radi horor ravan ovome svakodnevno. .. epilog će biti da vozač mora nadoknaditi ukradenu svotu novca, a ako ne i planiranu dobit dok je bio u prtljažniku. radosna vijest bi bila da me netko demantira (naravno od vozača) i da je radnik prijavljen na zdravstveno da nemora još i to jadan!!!

PK
PODLOŽAN KORUPCIJI
13:00 24.10.2012.

Pravna država funkcionira, sigurnost građana nije ugrožena.

Avatar MsLela
MsLela
11:49 24.10.2012.

Ove divlje priče sa taxistima stvarno nisu normalne! Ili vozači rade sranja ili se vozačima dogode sranja. Žalosno,ali ipak se cini da je ZET još najsiguriji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije