Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uprava

Osumnjičeni u slučaju Agram morat će uzeti neplaćeni dopust

Sandra Švaljek
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.12.2014.
u 13:00

Mjere Županijskog suda za Milana Bandića jesu zabrana komuniciranja sa svjedocima i zabrana obavljanja dužnosti

Od izlaska pritvorenog Milana Bandića, gradskih pročelnika i zaposlenika Grada iz istražnog zatvora zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, koja je preuzela upravljanje Gradom, nije se sastala ni s kim povezanim s akcijom Agram. Iako nema status svjedoka pa može nesmetano komunicirati s Bandićem, Švaljek se s njim nije konzultirala ni o donošenju prijedloga najvažnijeg dokumenta Grada – proračuna. Tako barem tvrdi.

– Sve obveze koje nosi ova funkcija obavljam samostalno bez konzultacija s gradonačelnikom – potvrdila je još jednom Švaljek.

Nije vrijeme trošila ni na pročelnike i savjetnika gradonačelnika koji su odmah nakon pritvaranja kažnjeni smanjenjem plaće od 20 do 40 posto, ovisno o uzdržavanim članovima. Nakon što su pušteni da se brane sa slobode, svi oni koji su zaposlenici Grada otvorili su godišnje odmore. Kada iskoriste preostali godišnji odmor, oni koji su uključeni u istragu, a ne smiju obavljati svoj posao, iskoristit će mogućnost da odu na neplaćeni godišnji odmor na kojem će ostati sve dok ne dobiju dopuštenje da se vrate na svoj posao. Do tada je na snazi jedino rješenje koje je poslano na adresu Sandre Švaljek sa Županijskog suda. U tome rješenju, kako doznajemo, navedene su mjere za gradonačelnika – zabrana komuniciranja sa svjedocima i zabrana obavljanja dužnosti.

– Od Županijskog suda dobila sam rješenje u kojem sam informirana o dvjema mjerama opreza izrečenima gradonačelniku Bandiću. U njemu izričito piše da ja sada preuzimam sve funkcije. Nisam uopće sigurna mogu li taj dopis podijeliti sa svim zastupnicima Skupštine – kazala je Švaljek. Ipak, mjesec i pol dana od preuzimanja dužnosti Švaljek je prvi put prozvana zbog nedovoljnog političkog legitimiteta.

– Trebate podnijeti ostavku, a Grad Zagreb treba nove izbore. Građani su birali Milana Bandića i njegov osebujni stil – poručio je to Sandri Švaljek Ivan Tepeš iz HSP AS. A gradonačelnik Bandić u vrijeme rasprave o proračunu šetao se, doznajemo, ulicom sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem. Obojica su imala zakazan sastanak na istoj adresi – u uredu odvjetnika Krešimira Krsnika.

Komentara 3

MH
mrtav-hladan
13:19 04.12.2014.

Raspisati izbore za gradonacelnika ...

DU
Deleted user
14:12 03.12.2014.

Koliko po zakonu neplaćeni dopust može trajati? I koliko sada štedimo kad se dotični šefovi, savjetnici i ini okrivljeni ne voze službenim autima, nemaju dnevnice, dodatek za prekovremnei, noćni, nedejljnji rad, ne koriste službene kartice, niti potpisuju virmane za ručkove i večere..... Jupi za DORH i USKOK.

DU
Deleted user
14:06 03.12.2014.

to je moguce samo u hrvatskoj....debelokošci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije