Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zaboravite Petrinjsku i Heinzelovu! Osobne, putovnice, vozačke sada možete izvaditi na još tri mjesta u Zagrebu

Cilj otvaranja novih šaltera je građanima koji žive u udaljenijima dijelovima Zagreba omogućiti da obave pojedine upravne poslove u policijskim postajama na čijem području žive
20. ožujka 2017. u 14:16 12 komentara 39399 prikaza
šalteri
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

U tri zagrebačke policijske postaje, na Črnomercu, u Dubravi i Novom Zagrebu, otvoreni su novi šalteri za upravne poslove. Na ovim šalterima građani će moći obavljati poslove u vezi prebivališta i boravišta, te izdavanja osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola, kako bi se rasteretili uredi PU Zagrebačke u Petrinjskoj i Heinzelovoj ulici. 

Šaltere je danas otvorio ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić  istaknuvši kako je cilj građanima koji žive u udaljenijima dijelovima Zagreba omogućiti da obave pojedine upravne poslove u policijskim postajama na čijem području žive.

Orepić je novinarima izjavio da se već 25 godina oko 3000 zahtjeva dnevno slijeva u Petrinjsku i Heinzelovu, pa je sada napravljena disperzija tih zahtjeva na još tri mjesta. MUP i policija se kroz reorganizaciju i prostornu prilagodbu "približavaju građanima", kaže Orepić, jer Policijskoj postaji na Črnomercu gravitira 150.000 ljudi.

"Na upit o najavama mogućih navijačkih nareda na skoroj utakmici Hrvatska - Ukrajina, ministar je poručio kako će MUP učiniti sve što je moguće i u skladu sa zakonom. "Taj sportski događaj je veliki sigurnosni izazov, ali mi ćemo napraviti što je moguće u okviru zakonskih procedura da zaštitimo javni red i mir", rekao je Orepić.

> > I bicikliste u vozačku školu ako već nemaju dozvolu za automobil ili motor

> > Pogledajte koliko ćete od danas plaćati pristojbe za putovnice, vozačke dozvole, registracije...

Elipso

  • Mukowsky:

    Dajte adrese!!!!!!!!!!!!!!

  • Ivan Kantoci:

    Dok se drugdje u svijetu sve to obavlja na šalterima u općini stanovanja u Hrvatskoj se još uvijek to obavlja u policijskim postajama. Još smo uvijek izgleda u komunizmu!

  • Spezispezi:

    Vlada uvela internet. Epohalno otkriče. Heinzelova je do sada bila zakrčenija od Petrinjske, pa je očekivati da će čekanje biti produljeno s pola na cijeli dan. Fast food restorani već love pozicije za gladne čekače. Normalna država to radi tako ... prikaži još! što ti pošalje dokumente na kućnu adresu u roku odmah. Kod nas još traže potvrdu o odjavi s ranijeg prebivališta, jer nisu uvezani. Potvrde možeš i doma štancati, nitko ih ne provjerava, bito je da ima POTVRDA. Živjele potvrde !!!