Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupljaju za obnovu bazilike u Palmotićevoj

Osnovali zakladu Anamarije Carević - ime djevojčice poginula u potresu neće ostati zaboravljeno

U Zagrebu predstavljena Zaklada “Anamarija Carević”
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
24.03.2021.
u 10:40

Putem zaklade prikupljat će se donacije za obnovu bazilike Srca Isusova te gradnju pastoralnog centra koji će također nositi njezino ime

Godinu dana od smrti Anamarije Carević, petnaestogodišnje djevojčice koja je preminula na jučerašnji dan od posljedica potresa, osnovana je zaklada koja će nositi njezino ime. Putem nje prikupljat će se donacije za obnovu bazilike Srca Isusova uništenu u potresu, u koju je Anamarija odlazila na vjeronauk, te gradnju pastoralnog centra koji će također nositi njezino ime.
– Zaklada je osnovana na inicijativu mladih vjernika, a tu ideju dali smo i Anamarijinim roditeljima na promišljanje te su se i oni složili da će to biti trajan spomenik na nju – rekao je Ivan Matić, rektor bazilike, a majka Nataša je dodala da vjeruje kako će njezino ime ostati u sjećanju bivšim i sadašnjim naraštajima. Na predstavljanju zaklade bili su i dogradonačelnica Olivera Majić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner.

- Pogled u baziliku Presvetog Srca Isusova poprilično dočarava stvarnost u kojoj se nalazimo –  ruševina je još uvijek puno, strah je još uvijek prisutan, nesigurnosti je na svakome koraku. Ali, ljudi se okupljaju da bi pomogli. Osnivaju se zaklade, fondovi, a humanitarna djela su u ovoj godini bila na vrhuncu - zaključila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije