Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zelena akcija

Osmi Okolišni filmski festival od 6. svibnja u Kinoteci

zelena akcija
Borna Filic/PIXSELL
25.04.2021.
u 23:48

Na programu su dokumentarni, igrani i animirani filmovi, izložbe te predstavljanja Homo climaticuma, prve hrvatske zbirke klimatske fikcije

Zelena akcija i ove godine organizira Okolišni filmski festival. Osmo je to izdanje, a održava se od 6. do 8. svibnja u Kinoteci i prostorijama Zelene akcije. Na programu su dokumentarni, igrani i animirani filmovi, izložbe te predstavljanja Homo climaticuma, prve hrvatske zbirke klimatske fikcije.

Festival otvara film o islandskoj aktivistici “Halla ide u rat”, a blok “Prozor u svijet” provest će publiku kroz Brazil, Japan i Francusku te približiti borbe njihovih stanovnika za očuvanje okoliša. Upoznat će nas i s primjerima nenasilnih akcija od SAD-a preko Španjolske, Ukrajine i Srbije do Irana.

Suorganizatori su učenici Klasične gimnazije, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije