Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać

Osigurali smještaj tisućama bolesnih i njihovim obiteljima, a sada za njih grade i Dom

Udruga fra Mladen Hrkać
Foto: Zagreb.hr
1/2
21.11.2016.
u 22:00

Predsjednik Udruge Ivan Soldo kazao je da je cilj istovremeno smjestiti 100-tinjak osoba u 50 smještajnih jedinica različitog karaktera

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać od Grada Zagreba dobit će u Aveniji Gojka Šuška u Dubravi zemjište za gradnju 'Doma fra Mladen Hrkać'. Vijest o dodjeli gradilišta članovima Udruge najavio je danas gradonačelnik Milan Bandić, a povodom saznanja da su trenutni kapaciteti s kojima Udruga raspolaže već pretjesni i da je pet zakupljenih stanova uvijek popunjeno.

Predsjednik Udruge Ivan Soldo pojasnio je da su u četiri i pol godine ugostili više od 3200 potrebitih osoba zbog čega su ove godine dobili i prestižnu nagradu europskog parlamenta Građanin godine kao najbolja humanitarna udruga u Hrvatskoj i da je cilj izgraditi Dom kako bi istovremeno smjestiti 100-tinjak osoba u 50 smještajnih jedinica različitog karaktera.Tako bi uredili sobe za osobe s invaliditetom, majke s djecom, za one koji trebaju izolaciju prilikom boravka na liječenju i slično kojima bi se za vrijeme boravka u Zagrebu, osim smještaja, osigurao i topli obrok, pomoć pri administraciji i slično.

Udruga je naime osnovana s ciljem da u Zagrebu osigura besplatan smještaj brojnim osobama koje su iz Širokog Brijega i okolice dolazile na liječenje u Zagreb.No,kako se za nju ubrzo pročulo, rasle su i potrebe za sve više smještaja pa je njeno čelništvo odlučilo krenuti u gradnju doma.

Foto: Udruga fra Mladen Hrkać

Pročelnik Gradskog ureda za imovinsko pravne poslove i imovinu Grada Damir Lasić istaknuo da slijedi izrada tehničke dokumentacije, usklađenje katastra i zemljišne knjige nakon čega bi se moglo krenuti s pravom građenja na zemljištu na Aveniji Gojka Šuška.

Predsjednik Nadzornog odbora Udruge Zlatan Mijo Jelić posebno se u ime svih članova udruge zahvalio gradonačelniku i njegovim suradnicima za svu dosadašnju pomoć koju daje Udruzi.

- Cijelo ovo vrijeme imamo jako dobru suradnju s Gradom Zagrebom koji nam je dosada od svih državnih i lokalnih institucija najviše pomagao - kazao je Jelić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije