Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U centar pješice ili biciklom

Oprezno u prometu: Ovaj tjedan centar Zagreba se zatvara za promet, evo detalja

Početkom rujna živnuo je i promet na zagrebačkim ulicama
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
19.09.2022.
u 07:00

Od prošloga tjedna u centar grada najbolje je krenuti pješice ili biciklom. U sklopu Europskoga tjedna mobilnosti, naime, do 23. rujna bit će uspostavljena privremena regulacija prometa, a Grad je najavio i brojne aktivnosti.

Već u petak zatvorene su Masarykova i Preradovićeva, a na dijelu od Gundulićeve do Berislavićeve mogu prometovati samo stanari i pravne osobe koje u dvorištima imaju osiguran parkirališta te dostavna vozila od ponoći do 9 sati.

Privremeno se ukida taksi-stajalište u Masarykovoj, u Berislavićevu će se ulaziti iz Gajeve, a pristup iz Preradovićeve bit će zabranjen. U četvrtak, 22.rujna se pak obilježava Dan bez automobila pa će od 8 do 20 sati užim centrom moći voziti samo ZET, taksi i hitne službe te stanari.

Foto: Grad Zagreb

Za promet će se zatvoriti potez Jelačić plac – Jurišićeva – Palmotićeva – Boškovićeva – Hebrangova – Gundulićeva – Ilica – Mesnička – Demetrova – Ilirski trg – Radićeva.

Isti se dan od 18 do 21 sat održava biciklijada pa će se dodatno zatvoriti dionica Preradovićeva – Trenkova – Hatzova – Kneza Mislava – Trg žrtava fašizma – Zvonimirova – Bauerova – Vlaška – Langov trg – Branjugova – Palmotićeva – Boškovićeva – Hebrangova – Trg RH – Klaićeva – Republike Austrije – Mačekov trg – Deželićeva – Masarykova do Preradovićeve.

Komentara 2

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
16:04 21.09.2022.

nemožemovac radi čuda - samo zatvara ulice. Znači, ne radi pješačke zone, jer to izgleda sasvim drugačije, nego jednostavno ukida promet stavljajući žardinjere, znakove zabrane i malo boje. OK, ovo trenutno je privremeno no s namjerom stalnog. Kad ograničiš promet, trebaš ponuditi alternativu. On nudi da se ljudi voze biciklima. OK, a što s onima koji ne mogu na bicikle? Kad će poduzeti nešto za rješavanje javnog prijevoza i presporog i neredovitog tramvaja/buseva? Naravnom to je preskupo, a i ne zna.

PU
purgar
19:45 20.09.2022.

Europske zemlje Dan bez vozila, biciklističke aktivnosti i sl. održava vikendom. Ostale dane Europa radi. Ah da mi Možemo sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije