Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne zaboravite kacigu

Zagrebačka policija hvatat će prekršitelje na motorima i biciklima

policija
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
14.07.2016.
u 12:05

Policija će posebnu pozornost posvetiti prekršajima koje čine vozači bicikala

Policijska uprava zagrebačka danas će posebno nadzirati vozače motocikala, mopeda i bicikala.

Akcijom je, kako su najavili iz policije, predviđeno provođenje mjera kojima bi se povećala razina sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala.

Nema što se neće kontrolirati

"Što se tiče motocikala i mopeda, obratit će se pozornost na prekršaje nepropisne brzine, nekorištenje zaštitne kacige, isteka važenja prometne dozvole, neregistrirana vozila, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanje bez kategorije, neisticanje ili nepropisno isticanje registarskih pločica (savijene pločice, pločice montirane ispod sjedala, blatobrana i drugo), tehničku neispravnost i ostalo. U akciji će se koristiti i uređaji za mjerenje razine buke", priopćili su u policiji.

Kako je na cesti veliki broj biciklista policija će posebnu pozornost posvetiti prekršajima koje čine vozači bicikala, a to su prekršaji vožnje po nogostupu, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala u prometu tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti i ostale zakonske odredbe.

Komentara 5

DL
damir.lackovic
13:09 14.07.2016.

Konačno. Na pločniku ih moram kao pješak izbjegavati, kao vozač paziti na prelazima, noču se voze bez svjetala i opreme. stvarno mi postane glupo ići na tehnički s autom, vezati pojaseve, paziti na semafore i znakove, dok kraj mene uvijek u žurbi jure biciklisti čas kao sudionik prometa na cesti, čas kao pješak, ne poštujući nikakve propise.

VI
Vito
14:00 14.07.2016.

nekorištenje biciklističkih staza ili traka ___________________ Onda se postavite na "zeleni val" u smjeru zapada i kažnjavaje motirste koji jure po biciklističkim stazama, a bicikliste zaobilaze u razmacima između automobila koji stoje po "zelenom valu" u "prometnim špicama". _________ Samo na jednom motoristu između Trga ž. fašizma i Savske policija bi na "zelenom valu" mogla zaraditi mjesečnu plaću - lako izračunati - križanja: Draškovićeva 300 kn, Palmotićeva 300 kn, Petrinjska 300 kn, 2 X Zrinjevac 600 kn, Gajeva 300 kn, Preradovićeva 300 kn, Gundulićeva 300 kn, 2X HNK 600 kn = 3.000 kn ___________ Jer motorist i nakon zaustavljanja i plaćanja kazne jednom, ponavlja prekršaj već na slijedećem križanju. ___________ A to se sve odvija u sat vremena, između 17 i 18 poslije podne, kad odlaze s posla. _________ Da o vožnji motirista u suprotnom smjeru po pješačkom hodniku i ne pišem, uobičajena praksa jednaka biciklistima, sam što biciklisti mogu zaustaviti bicil, dok motoristi to niti ne pokušavaju pa "turiranjem" tjeraju pješake da im se maknu.

LA
like_a_boss
14:59 14.07.2016.

Još da su nesposobni klaunovi provjerili vremensku prognozu... Ali za to treba imati mozak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije