Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne gazite papučicu

Oprez, policija brze vozače vreba na čak 200 lokacija, pogledajte gdje su ovih dana...

03.12.2009., Zagreb - Postaja prometne policije, prometna policija prezentira planove i aktivnosti za predstojece bozicne i novogodisnje blagdane, a u sklopu toga i nova vozila marke BMW za nadzor brzine i sredstva za otkrivanje alkoholiziranosti i droge.
Foto: Pixsell
16.04.2015.
u 15:20

Pojačan nadzor brzine počeo je danas u 6 sati i potrajat će 24 sata. Cilj je podići razinu sigurnosti na cestama

Ako u četvrtak previše nagazite papučicu gasa, lako bi se moglo dogoditi da vas iza ugla čeka policajac koji će vas kazniti zbog prevelike brzine. Naime, u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i na području PU zagrebačke u četvrtak u 6 sati počinje 24-satni pojačan nadzor brzine kretanja vozila. Na više od 200 lokacija u naseljima i izvan naselja patrolirat će prometni policajci koji provode akciju, najavila je zagrebačka policija.

– Akcija je usklađena s akcijama koje se provode na području država članica Europske unije – objašnjavaju u policiji.

Protiv "divljanja" na cesti

Pojačan nadzor prometa već je počeo i potrajat će do kraja tjedna, ali vrhunac akcije upravo su ta 24 sata od četvrtka do petka.

Tako se i Zagreb pridružio europskim gradovima koji tu akciju provode u suradnji s Europskom mrežom prometne policije (TISPOL) radi podizanja razine sigurnost cestovnog prometa. Želi se apelirati na vozače da svoju brzinu prilagode uvjetima na cesti i ne "divljaju" vozeći svoje limene ljubimce, osobito ne u naseljenim mjestima.

Danas tako brzinu mjere na Jadranskoj aveniji, u Samoborskoj cesti, Ilici, Zagrebačkoj aveniji, Hrvatske bratske zajednice, Držićevoj aveniji, Medvešćaku, Slavonskoj aveniji, Branimirovoj, Dubravi, autocesti A-1 i A-2. Sutra su na Aveniji Dubrovnik, Ilici, Horvaćanskoj, Karlovačkoj, Ulici grada Vukovara, Slavonskoj aveniji, Držićevoj aveniji, D 28,  autocesti A-1, A-2 i A-3.

Komentara 5

BU
bugatti
21:56 16.04.2015.

Kod nas u Slavoniji ih ima previse i dobro rade svoj posao - a kazne su previsoke za nas standard ! Ipak trebali bi pojacati nadzor teretnih vozila i usmjeriti ih na gradske obilaznice da nam teretnjaci sa 50 tona ne prolaze ispod prozora !

TH
than
01:10 17.04.2015.

Jel' ovo neka sala ?!?! Pa policija bi to morala raditi 24 sata dnevno, a ne da to najavljuje. Pa za to ih i placamo na kraju krajeva.

TV
tvrdapixa
13:00 18.04.2015.

Hvala Večernjaku na upozorenju. Uštedili ste mi nešto kunica. Za nagradu sutra kupujem tiskani Večernji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije