Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se saniranje

Opasni zavoj u Sesvetama - vozače spašava 'samo slučajnost'

Stanari u Sesvetama
Borna Filic/PIXSELL
19.08.2013.
u 08:04

Sreća je što nitko u trenutku izlijetanja vozila nije bio u dvorištu niti prolazio nogostupom, ali stanari se pitaju dokad će ih spašavati samo slučajnost

Najmanje 15 automobila u posljednje četiri godine izletjelo je na zavoju Karlovačke ulice u Sesvetama i završilo u ogradama i dvorištima stanara kuća na broju 16, 18, 20. Oštar zavoj najčešće nisu uspjeli savladati vozači u noćnim satima, zbog brzine i utjecaja alkohola, no izlijetalo se i po kiši i poledici. Unatoč opasnosti za živote vlasnika kuća i prolaznika te savjetima policije, postavljanje uspornika s obje strane zavoja odgađa se već godinama.

Pet puta popravljao

–Bojim se da se ništa neće poduzeti dok netko ne strada. Policija je spomenula samo nesreće nakon kojih su vozači završili u ogradi, no svako malo netko izleti na nogostup, ali i produže ako ne oštete automobile - požalio se Nikola Mrčela. Njegova kuća prva je na udaru, a ogradu je popravljao već pet puta. Kazao je kako mu nije žao nje, već se boji da će jednog dana nebriga završiti tragično. Zbog straha, u dvorištu se više ne igraju ni njegove unuke.

–Nesreće se događaju i po danu, a budući da ovuda prolaze kolone ljudi na sajmište, sreća da još nitko od prolaznika nije ozlijeđen - istaknula je Hana Petra Mrčela. Ona je uz nekoliko susjeda pokušala prikupiti potpise za peticiju, kojom bi od Grada zatražili uspornike s obiju strana nepreglednog zavoja.

–Dva susjeda čije su kuće udaljene od problema žalili su se da će im smetati buka prelaska vozila preko ležećih policajaca. Izgleda da su u Gradu poslušali njih, a ne statistiku i nas koji smo ugroženi - požalio se Boris Veličan, stanar u čiju se ogradu nedavno zabio posljednji automobil.

Tomurad obećao pomoć

Novi šef Vijeća gradske četvrti Sesvete i bivši načelnik zagrebačke policije Marijan Tomurad obećao je pomoć.

–Ovo mi je prvi glas o tom problemu i obećajem da ću otići vidjeti o čemu se radi. Ukoliko je problem zaista takav, tražit ću da se u njegovo rješavanje uključe sve potrebne službe kako bi se izbjeglo najgore - kazao je Tomurad.

>>Zbog parkiranih vozila u Vrtlarskoj može se hodati jedino po cesti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije