Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporedni glumac

Ono kad Jackie Chan zamalo pogine u Zagrebu, a Samobor glumi Transilvaniju

Zagreb na filmu
Foto: Screenshot
1/8
12.11.2013.
u 13:06

U Zagrebu je sniman i "Guslač na krovu", ali i više od 150 filmova strane kinematografije. Nažalost, ovih je dana preskup da bi opet "glumio" u holivudskim i inim filmovima.

Prije tridesetak godina Jackie Chan umalo je poginuo u Zagrebu. Dogodilo se to ipak tek na filmu "Božji oklop" (Armour of God) za koji je hrvatska metropola poslužila kao kulisa. U zlatno doba Jadranfilma snimale su se na zagrebačkim ulicama brojne filmske scene, od kojih su možda najpoznatije one iz filma "Sofijin izbor" s Meryl Streep, piše Secret Zagreb.

U susjednom se pak Samoboru snimao film "Transylvania 6-5000" s Jeffom Goldblumom i Geenom Davis, a gradić u blizini Zagreba bio je savršena Drakulina zemlja.

Film novijeg datuma "Bloodrayne: The Third Reich" sniman je pak na brojnim zagrebačkim lokacijama – na Gornjem gradu, Mirogoju, u Hrvatskom državnom arhivu...

U Zagrebu je sniman i "Guslač na krovu", ali i više od 150 filmova strane kinematografije. Nažalost, ovih je dana preskup da bi opet "glumio" u holivudskim i inim filmovima.

Pogledajte u videoisječcima koje dijelove grada prepoznajete.

Ključne riječi

Komentara 1

VE
ventzi
13:59 12.11.2013.

Jackie Chan nije umalo poginuo u Zagrebu nego u Samoboru na Starom gradu kada mu je pukla grana na koju se objesio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije