Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

On je novi zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb

Na natječaj je pristiglo deset kandidatura za čelno mjesto u vatrogastvu. Pobijedio je dojučerašnji šef postrojbe Dubrava
05. listopada 2015. u 13:31 1 komentara 3451 prikaza
Siniša Jembrih
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Siniša Jembrih novoizabrani je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb. Njegovo imenovanje rezultat je završenog javnog natječaja, a iskusni operativac kao najbolji izabran je među desetak kandidata.

Njegov izbor, kako neslužbeno doznajemo, nije preveliko iznenađenje - u Javnoj vatrogasnoj postrojbi zaposlio se 1995. godine i od tada se po dužnostima uspinje u profesionalnom vatrogastvu: od voditelja vatrogasne grupe, voditelja odjeljenja do zapovjednika Vatrogasne postaje Dubrava.

U stručnoj je javnosti cijenjen - jedan je od rijetkih vatrogasaca u Hrvatskoj koji je u inozemstvu održavao predavanja. Dapače utemeljitelj je “Obuke u simulatoru plamenih udara” specijalnosti za gašenje požara u objektima, koja je postala izvozni proizvod hrvatskog vatrogasnog znanja, što je rezultiralo činjenicom da su trening centri u Austriji, Francuskoj, Bosni i Hercegovini te Saudijskoj Arabiji napravljeni upravo prema tom modelu.

– Postrojba funkcionira i dalje smo na usluzi svima kojima je naša pomoć potrebna. I dalje radimo na našem zajedničkom projektu jedinstvenog vatrogastva Grada Zagreba i zajedničkog rada dobrovoljaca i profesionalaca kao i bolje suradnje sa svim snagama zaštite i spašavanja u Gradu Zagrebu i Hrvatskoj– tek je kratko poručio ne želeći komentirati ništa drugo, kaže, tek je imenovan.

Jembrih je i dugogodišnji speleolog, ali i instruktor u internacionalnom timu “Heavy rescue Germany” koji se bavi spašavanjem kod prometnih nesreća autobusa i teretnih vozila. U svome životopisu upisuje i još jedno članstvo - ono u  njemačkom timu za spašavanje “@fire”.

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
  • Avatar TAJSAM
    TAJSAM:

    Pa i on če ostati dugo onoliko koliko mu je jaka kičma. Kad se više ne bude mogao savijati i klanjati oko politike i njega ča zamjeniti kao i one prije njega a i one poslije njega. U svakom slučaju ... prikaži još! želim mu dobro zdravlje i svako dobro. Pozdrav dobrim ljudima