Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

On je najveći darivatelj krvi u Zagrebu i Velikoj Gorici!

Na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Velikoj Gorici odazvao se i Jadranko Račić (59), koji živi u tom gradu, a radi u Zagrebu i smatra se pojedincem s najviše darovanih doza u gradu. Prvi put krv je dao 1974. kao 18-godišnjak
27. veljače 2014. u 14:20 1 komentara 896 prikaza
Jadranko Račić darivanje krvi
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

U trodnevnoj akciji Crvenog križa u Velikoj Gorici je prikupljeno 265 doza krvi. U akciji je zabilježen i "jubilarac", 54-godišnji Milan Hodak krv je dao 125. put, što je rijetkost, javljaju Kronike Velike Gorice.

- Milanu Hodaku ćemo uručiti posebnu zahvalnicu za izvanredan uspjeh što se doista rijetko dodjeljuje. Inače, najveći darivatelji krvi na velikogoričkom području su Jadranko Račić s 300 darivanja te Zdravko Lučić koji je svoju krv darovao 200 puta  –  kaže Renata Deak iz velikogoričkog Crvenog križa.

Humanost i mogućnost da nekome pomogne, Račićeva je nit vodilja.

-  Darivatelj sam od 1979. godine, s time da sam prvi put krv dao 1974. godine još kao srednjoškolac. Tada je akcija održana u Gimnaziji, a dao sam krv jer sam navršio 18 godina i stekao uvjet za darivanje. Lani sam među 200 darivatelja dobio nagradu od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Naime, ja živim u Velikoj Gorici, ali sam rođen u Zagrebu, gdje i radim  -  kaže nam 59-godišnji Jadranko Račić, najveći darivatelj krvi u cijelom Zagrebu i Velikoj Gorici.

Vladimir Lovrečić Pravi šampion Daje sve od sebe – u 42 godine darovao 140 litara krvi darivanje krvi organizacija na visini Moraju čekati u redu kako bi dobrovoljno dali krv

Akcija velikogoričkog Crvenog križa počela je u ponedjeljak 24. veljače, u Zračnoj luci gdje su krv darivali djelatnici Zračne luke i građani. Prikupljeno je 45 doza. Ostatak, po 110 doza, prikupljeno je u utorak 25. veljače, u prostorijama Policijske postaje Velika Gorica te u srijedu, 26. veljače u Domu kulture Galženica. Policajci su se građanima pridružili na sve tri lokacije. Iduće darivanje krvi Crveni križ najavljuje za 27. i 28. ožujka, a akcija će se održati u Domu kulture Galženica.

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj