Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samobor

Oldtimer našli na otpadu i uređivali ga deset godina

oldtimeri
Foto: Petra Balija
1/3
20.05.2015.
u 10:15

Za vikend 18. samoborski međunarodni oldtimer susret i 6. memorijal Josipa Burice

Dodge Roadster iz 1924. godine bračnog para Kuković iz slovenskog grada Nova Gorica bio je prava atrakcija ovog vikend na glavnom samoborskom trgu. Njihov automobil bio je jedan od četrdesetak, koliko ih je prošlo Samoborom na 18. samoborskom međunarodnom oldtimer susretu i 6. memorijalu Josipa Burice.

Najudaljenije iz Ljubuškog

– Vozilo ima 35 konjskih snaga, no bez problema prijeđemo gotovo 250 kilometara, koliko ima od Nove Gorice do Samobora – kaže Drago Kuković, koji na susrete ide sa suprugom Renatom. Bio je to najstariji automobil na susretu, dok je najviše prešao Mercedes 380 SL, a došao je čak iz Ljubuškog. Nakon što su se sat vremena zadržali na trgu, provezli su se Breganom, Strmcem, preko Brestovja do Rakitja, a potom za Krestinec prema Rakovom Potoku, pa Klinča Selu, Galgovu i preko Samoborskog gorja natrag u Samobor. Svoj Aero iz 1931. vozili su i Miroslav i Anica Sys iz Bedekovčine, koji su ga pronašli na otpadu. Uređivali su ga deset godina, a automobil ima sve originalne dijelove. U nekoliko kutija putem oglasa do motora Horex iz 1953. godine došao je i Ivan Jembrih.

Tehnički bez problema

– Vozio sam isti takav u mladosti. To mi je zanimacija u mirovini – kaže Jembrih. Iz Remeta je starom Samoborskom cestom Mercedesom 170V iz 1936. stigao i Nikola Petir, a tijekom preuređenja automobila morao je angažirati i čovjeka koji inače gradi čamce.

– Uredio je drvene pragove automobila. Automobilu je ovo peta registracija, a posljednji tehnički pregled prošao je bez problema – kazao je Petir.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije