Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi obračun

"Okružili su me, a među njima i trudna taksistica"

Napad na vozača Cammea na Plesu
Goran Stanzl/PIXSELL
08.07.2011.
u 07:50

Vozač tvrdi da su ga pred strankom napala dvojica ‘'starih'’ taksista, pa pobjegla u šumu

Žega je natjerala vozače Radio Taksija Zagreb da sjednu u hlad.

Dosađuju se tamo u Zračnoj luci dok na glavnom izlazu čekaju putnike. Auti im poslagani jedan za drugim, a oni pak poslagani jedan uz drugoga na klupi.

Zapisivao registracije

Košulje im raskopčane, par njih putnike čeka u potkošulji, tek sumnjičavo promatraju i ne progovaraju ni riječ. Jednu jedinu o sinoćnjem napadu. Nitko ništa ne zna. A ništa nije ni snimljeno, jer najveći hrvatski aerodrom nema postavljene sigurnosne kamere.

– Unio mi se u lice i prijetio, a prijetnjama se priključila i taksistica do zuba trudna – prepričava brutalni incident 28-godišnji vozač Cammea, koji je na Plesu na vlastitoj koži osjetio ‘ljutu’ konkurenciju. Točnije, osjetio je bol tvrde palice u bedro potkoljenice.

– Odjednom sam bio okružen nekolicinom. Vide mi se tragovi udarca, zviznuo me i mislio valjda da ću ja pobjeći ili zaplakati – opisuje napadnuti vozač taksija. Dovoljno priseban, kaže, počeo je zapisivati registracijske oznake “starih” taksista koji su sudjelovali u napadu. Koliko ih je bilo, tri ili pet, on se ne sjeća, a policija tijekom današnjeg dana utvrđuje.

– Kad su vidjeli da sam počeo zapisivati registracije neki su počeli bježati. Jedan mi je još i dobacio nešto u stilu ‘Nećete vi odustati dok nekog ne ubijemo!’ i ‘Past će glava!’ – ispričao je. Nešto prije podneva danas na Plesu tek četiri Cammeova vozača. Dovezli su putnike i prazni nastavljaju dalje, jer nem dolaznih letova.

“Papak, šta snimaš”

– Gume su mi probušili dok sam na međunarodnom izlazu čekao putnicu koju sam trebao prevesti – prepričava jedan od taksista. Nije ga strah, ako tko na njega palicom, on će vratiti udarac “ključem”.

– Papak, šta snimaš – deru se iz hladovine našem fotoreporteru oni isti raskopčani “stari taksisti”. Ušute na sekundu, jer policija je baš prolazila automobilom, neće ništa reći.

– Treba mu oteti taj fotoaparat pa da više prestane snimati – komentiraju međusobno.

Komentara 69

DO
doktorica
05:58 09.07.2011.

Cameo je zakon

DU
Deleted user
08:08 08.07.2011.

To već prelazi sve moguće granice. Tim smrdljivim, neodgojenim i nasilnim vozačima Radio taksija (stari, tzv. zagrebački) trebalo bi oduzeti licence. Umjesto da se ugledaju u konkurenciju pa da se lijepo obuku i urede, operu i dotjeraju svoja vozila onii misle da će se ovakvim nasilničkim metodama riješiti konkurencije. Gledam jučer taksiste nedaleko Hotela Esplanade u Zagrebu - zgadilo mi se - neuredni, u majicama i japankama starim i sumnjive čistoće trapericama, jedan se parkiral na pločnik, u hladovinu ispod stabala parka, nesuprot stajališta. Svašta oni sebi dozvoljavaju. Kukaju, a nije im teško beskorisno satima stajati i čekati mušterije na tzv. taksi stajalištima, umjesto da se organiziraju, voze gradom i budu stalno na usluzi a ne samo ako netko nazove ili dođe do njih. Uostalom tko im je dao dozvole za ta tzv. taksi stajališta na neprimjerenim mjestima.

DU
Deleted user
22:02 08.07.2011.

ovakav napad hladnim oružjem bi se u americi vodio kao pokušaj ubojstva, za koji je moguća i doživotna kazna. dok ovaj dolje to opravdava internim kodeksom ponašanja. svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije