Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velesajam

Okreću se mladima pa za njih pokrenuli broj *985

Zagrebački velesajam
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
17.02.2015.
u 09:30

Poslovnu godinu Zagrebački velesajam počinje tradicionalnim sajmovima u veljači, pa tako sutra počinje Zagrebački sajam nautike i Hotel&Gastroteh. U pet paviljona okupit će oko 400 izlagača iz 34 zemlje.

Biranje broja *985 (*ZVL) s mobitela i dobivanje centrale Zagrebačkog velesajma, a sve ne bi li pozivatelj dobio informaciju što se trenutačno događa u prostorima te podružnice Zagrebačkog holdinga. Baš to početak je nove mobilne kampanje ZaVoLi Velesajam i želja onih koji ga vode da se okrenu mladima. Trenutačno razvijaju i mobilnu aplikaciju.

Ukinuli sajmove

Kako bi poboljšali poslovanje, planiraju u 2015. i nove projekte, pa je jedan od novih sajmova i “Pravo doba” – sajam za osobe starije životne dobi, koji će biti od 21. do 23. svibnja. Dio je to poteza koje su povukli u Zagrebačkom velesajmu ne bi li smanjili gubitak. A lani su, prvi put od 2008. godine, promijenili negativan trend. Tako je gubitak koji je u 2013. iznosio 55 milijuna kuna u 2014. smanjen na 41 milijun kuna, odnosno 25 posto. Smanjila im se i komunalna naknada, zbog neisplativosti ukinuli su sajmove Crotour, Educa, Zimski show, Medicina i tehnika, Graditeljstvo, Obrtništvo, Energetika, Vinovita, Autoshow.

Iznajmit će cijeli prostor

– U tijeku je i evaluacija zakupa prostora. Dio najmova neredovitim platišama već smo otkazali. Tridesetak postojećih zakupaca zamijenili smo novima, a u pripremi za ovogodišnje natječaje je oko 20 posto od ukupno raspoloživog rentnog prostora. Ta je mjera podigla razinu naplaćenosti na 95 posto – rekla je direktorica Velesajma Marina Pavković.

>>Otkazano devet sajmova, no 2016. je Auto show

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije