Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obećanje

Oko 100 tisuća školaraca iduće godine dobiva besplatne knjige

24.08.2010., Zagreb - Razmjena skolskih udzbenika ispred Inine zgrade u Novom Zagrebu . Photo: Zarko Basic/PIXSELL
11.06.2014.
u 08:27

Obuhvatit će to 35 do 40 tisuća srednjoškolaca, a već oko 60 tisuća učenika osnovnih škola dobiva besplatne udžbenike

Svi će srednjoškolci iduće školske godine dobiti besplatne udžbenike. Najavio je to jučer gradonačelnik Milan Bandić.

- Obuhvatit će to 35 do 40 tisuća srednjoškolaca, a već oko 60 tisuća učenika osnovnih škola dobiva besplatne udžbenike - istaknuo je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Riječ je, dakle, o ukupno sto tisuća učenika u Zagrebu koji se ne moraju brinuti o kupnji udžbenika za nastavu. A, prije samo tjedan dana gradonačelnik Bandić je obećao kako će iduće školske godine, osim osnovnoškolaca, besplatne udžbenike dobiti i srednjoškolci koji dolaze iz obitelji s troje i više djece, točnije, ukupno 106 redovnih osnovnih i četiri škole za učenike s teškoćama u razvoju, pet privatnih, tri ustanove u sustavu socijalne skrbi i učenike s prebivalištem u Zagrebu, a koji polaze Osnovnu školu Velika Mlaka.

- Sramota je za zemlju da moramo žicati knjige. Moja je sreća da se konzultiram s dragim Bogom, svojom materom i sa svojim klikerima. Marin Držić je rekao: "Tko srce dava, svega sebe dava". Nadam se da će to imati odjeka i na državnoj razini - dodao je gradonačelnik te najavio da će Grad idući tjedan osigurati i udžbenike za djecu s poplavljenih područja u Slavoniji. Koliko će sve to koštati još nije poznato.

Komentara 4

BE
Beck
09:13 11.06.2014.

Ako su osigurani udžbenici za obitelji s troje i više djece, to nisu SVI! Mi smo obitelj sa dvoje srednjoškolaca i mi ćemo morati platiti knjige?!

Avatar sssunceee
sssunceee
11:28 11.06.2014.

Bravo! Veliki X!

LI
liliZG
14:20 11.06.2014.

da na trenutak me zbunio članak, tko zapravo dobiva besplatne knjige slijedeće godine, svi osnovoškolci i neki srednoškolci ili neki osnovnoškolci i neki srednjoškolci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije