Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenađenje u Masarykovoj

Okljaštrili stabla prekrasnih krošanja radi proširenja terase slastičarnice?

Masarykova Zagreb
Foto: Snimio čitatelj
1/2
04.06.2016.
u 08:00

I spomenik Nikoli Tesli na uglu Masarykove i Preradovićeve ulice bit će manje uočljiv, upozorava urbanist Niko Gamulin

Ma, tko to radi, zašto uništavaju stabla koja daju hlad, takvih krošnji sve je manje... ovo su neke od reakcija građana koji su jučer u rano popodne prolazili Masarykovom, kad su pred poznatom slastičarnicom Zagreb zatekli radnike kako “prčkaju” po stablima i postavljaju metalnu konstrukciju, zacijelo temelj nove terase.

Slike su nam poslali u redakciju, a među svjedocima prizora koji je neke i naljutio bio je i urbanist Niko Gamulin.

Foto: Snimio čitatelj

–Nekoliko stabala je osakaćeno, okljaštrene su im donje grane, a jedno je i posječeno. To rade očito zbog širenja terase, no, svaka takva aktivnost u centru mora biti i te kako opravdana - mišljenja je Gamulin, pojašnjavajući kako su spomenuta stabla, stara, procjenjuje, 10 do 15 godina, jedna od najljepših u centru Zagreba i da veća terasa sad nagrđuje i spomenik Nikoli Tesli.

Jesu li oni odgovorni ništa nam nisu rekli radnici slastičarnice, poručivši da su im voditelji na službenom putu. Igor Toljan, direktor Zrinjevca, gradske tvrtke zadužene za zelenilo, također je kazao da nema saznanja o rušenju stabala, još manje da bi to radio Zrinjevac.

Komentara 20

DU
Deleted user
12:37 04.06.2016.

Spomenik treba biti u funkciji sljastičarnice. Ako ne može korisno poslužiti poduzetniku, grad ga treba ukloniti.

NC
nedalm.cisoleb
10:57 04.06.2016.

prije par godina bandić je i pomaknuo taxi stajališie u preradovićevu da bi slatičarna imala terasu

TA
Tane
09:35 04.06.2016.

Ako je i vasnik slasticarnice Ero kao i Bandic,onda to nije ni cudno.Oni mogu radit po Zagrebu sto zele. Sramota !!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije