Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Djeca sigurnija, ograđuje se i uređuje igralište u Petrovoj ulici

Dječje igralište u Petrovoj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
08.04.2014.
u 18:00

U Kraljevićevoj ulici će biti tri ručna čišćenja tjedno i jedno strojno, a pere se ponedjeljkom. Donosimo odgovore na neka pitanja građana Maksimira s kvartovske tribine

Dječje igralište bit će ograđeno – obećanje je to stanarima četvrti Maksimir nakon održane tribine. To je samo jedan u nizu radova koji očekuju stanare spomenute četvrti, a u današnjem broju donosimo odgovore direktora Čistoće Miljenka Benka i Stanka Gačića, predsjednika Vijeća gradske četvrti.

1. Hoće li se i kada ograditi dječje igralište u Petrovoj ulici na brojevima 75-77?
Stanko Gačić: Vijeće Gradske četvrti Maksimir donijelo je odluku da će se pri rekonstrukciji ili gradnji novih dječjih igrališta sva ta igrališta obvezno i ograđivati. U plan malih komunalnih akcija za ovu godinu Vijeće je, između ostalih, uvrstilo i uređivanje dječjeg igrališta u Petrovoj na navedenoj kućnoj adresi, za što je osiguralo 67 tisuća kuna. Radove će izvoditi Zrinjevac nakon potpisivanja ugovora koje se očekuje ovaj tjedan.

2. Zašto u našoj četvrti nema dovoljno postavljenih kanti za pseći izmet?
Miljenko Benko: Podružnica Čistoća postavlja kante za pseći izmet po nalogu nadležnog gradskog Ureda za prostorno uređenje, a na prijedlog tijela lokalne samouprave.

3. Zašto se Kraljevićeva ulica redovito ne održava i ne čisti? Hoće li se to napokon promijeniti?

Miljenko Benko: Kraljevićeva je u redovitom programu čišćenja i pranja u nadležnosti Čistoće. Ulica se ručno čisti tri puta tjedno, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom u jutarnjoj smjeni. Strojno se čisti svake subote također u jutarnjoj smjeni, a pere se svakog ponedjeljka u noćnoj smjeni. Podružnica Čistoća nije nadležna za čišćenje snijega u zimskim uvjetima na području Kraljevićeve ulice.

4. Čistoća nikada nije očistila našu ulicu niti smo vidjeli da su radnici ikad oprali odvojke Ulice Gornji Bukovac. Zašto?
Miljenko Benko: Spomenuti odvojak Ulice Gornji Bukovac nije u redovitom programu čišćenja i pranja pa ćemo ga interventno počistiti ovog tjedna u skladu s raspoloživim kapacitetima.

>>Uređenje igrališta zahtjevno, nužna je adaptacija cijele OŠ Bukovac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije