Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Oglasili se iz Grada: 'Izrada maketa za 227 tisuća kuna je jedna od vrsta nužne promidžbe'

Podsjećamo, posljednja privremena regulacija će trajati još dva tjedna, a nakon prvog prosinca radovi će ući u zadnju etapu završnih radova.
28. listopada 2019. u 12:53 4 komentara 1119 prikaza
Nova regulacija prometa na zagrebačkom rotoru
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Kad se bližimo kraju tunela vidimo svijetlo, a kako se bližimo kraju rekonstrukcije Remetinečkog rotora, vidimo- nejasnoće. Konkretno, radi se o 227.500 kuna koji su, prema registru ugovora javne nabave, namijenjeni za izradu tri makete. Oko sporne situacije oglasio se Grad, tvrdeći kako je "promidžba bilo kojeg EU projekta ugovorom određena" pa ni ovaj infrastrukturni projekt nije izuzetak.

Nova regulacija prometa na zagrebačkom rotoru zasad bez većih zastoja Pravi ispit regulacije prometa oko rotora bit će za Sve svete

"Neki su portali ovih dana objavili „vijest“ o tome kako je „gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić naručio izradu makete rotora Remetinec“ za 227.500,00 kuna od tvrtke Link EOP d.o.o. s kojom je u tu svrhu sklopio ugovor, ocjenjujući to kao nepotreban trošak. Potaknuti nizom pogrešnih zaključaka te selektivnih i zlonamjerno tumačenih činjenica što ih prenose neki elektronički mediji, javnost želimo obavijestiti o činjenicama vezanim uz predmetni ugovor, a na koji se spomenuti portali pozivaju. Kako je već poznato, projekt Rekonstrukcije Jadranske avenije i Avenije Dubrovnik – rotor Remetinec, vrijedan je 331.651.787,38 kuna, a najvećim dijelom se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (272.813.628,39 kuna)  te iz Državnog proračuna (48.143.581,48 kuna)", priopćili su iz Grada.

VIDEO Nova regulacija na rotoru Remetinec

Nastavljaju kako, zato što projekt većinskim dijelom financira EU, mora sadržavati vidljivu promidžbu istog.

"Dakle, radi se o EU financiranome projektu pa je kao korisnik bespovratnih sredstava Grad Zagreb dužan osigurati vidljivost i promidžbu. Naime, za svaki EU financirani projekt korisnici sredstava su dužni osigurati vidljivost i promidžbu projekta privremeno (tijekom trajanja projekta) i trajno (po završetku projekta) kako bi se istaknulo da je projekt financiran upravo iz EU izvora. Promidžba te vidljivost projekta se osigurava raznim aktivnostima i na razne načine, od postavljanja tematskih ploča, oznaka i plakata, tiskanja letaka i drugih materijala, organiziranja konferencija, snimanja televizijskih i radijskih spotova i sl., a provode se ovisno o vrsti, opsegu i sadržaju projekta te o njegovim specifičnostima i o mnogim drugim aspektima", stoji u priopćenju. Dodaju kako su: "sve aktivnosti obvezni element svakog EU financiranog projekta".

Nova regulacija prometa na zagrebačkom rotoru
1 / 9
 Radovi na rotoru Remetinec ulaze u završnu fazu te je zbog toga uvedena nova privremena regulacija prometa.

Iz Grada kažu da je izrada maketa njihova dužnost, a osim njih, obvezani su činiti i druge promidžbene aktivnosti.

"Kako se radi o velikome infrastrukturnom projektu financiranu iz EU sredstava, najvećem do sada u Zagrebu, ali i jednome od najvećih u Republici Hrvatskoj, vidljivost i promidžba projekta planira se provesti kroz niz aktivnosti. Jedna od njih, kojima se planira osigurati trajna vidljivost projekta (i nakon njegova završetka) su i predmetne makete, odnosno prikaz projekta u umanjenom mjerilu, njih ukupno tri u okviru spomenutog iznosa troška od 227.500,00 kuna. Makete će na sebi imati oznake vidljivosti izvora financiranja te će biti postavljene na različitim lokacijama Gradske uprave. Osim navedenog,  provest će se niz drugih promidžbenih aktivnosti te će se javnost kontinuirano informirati jer je  Grad Zagreb, ponavljamo, kao korisnik bespovratnih sredstava to dužan činiti", kažu iz Grada.

Podsjećamo, posljednja privremena regulacija će trajati još dva tjedna, a nakon prvog prosinca radovi će ući u zadnju etapu završnih radova.

Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
 • alfich:

  Idealno za potpalu vatre, za ništa drugo !

 • Avatar blokirani
  blokirani:

  Znaci ipak nije potrebna maketa moze i tematska ploca koja je sigurno jeftinija od makete.............

 • :

  Gadljivo za ikakav komentar.