Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekološki

Odvoz otpada u Vrbovcu će naplaćivati po kilogramu

kante
Radio Vrbovec
20.03.2015.
u 11:30

Počela podjela plavih posuda za otpadni papir i žutih vrećica za plastiku

U Vrbovcu te općinama Gradec i Preseka u ponedjeljak će početi podjela 5000 plavih posuda za odlaganje otpadnog papira i kartona te žute vreće od 120 litara za odlaganje otpadne plastike, plastične ambalaže i plastičnih vrećica.

Dio je to ekološkog programa koji provodi Grad Vrbovec, a u čiju se realizaciju uključio i Fond za zaštitu okoliša. Još u rujnu prošle godine na izvanrednoj sjednici donesena je Odluka o dugoročnom zaduženju Komunalca Vrbovec kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), za investiciju nabave komunalne opreme te sanaciju odlagališta Beljavine. Investicija nabave komunalne opreme iznosi 2,4 milijuna kuna, od čega će 40 posto platiti Fond za zaštitu okoliša, dok će za sanaciju u vrijednosti 7,8 mil. kuna Fond izdvojiti 60 posto. Komunalac se za ostatak vrijednosti projekata tako zadužio na 11 godina, uz poček od 3 godine i kamatnu stopu od 2,5 posto godišnje.

– Godišnja naknada za vraćanje kredita bit će manja nego koliko smo unazad četiri godine izdvajali za redovnu sanaciju otpada – kazao je gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović te dodao da će na postojeće kante za miješani otpad postaviti čipove. Stanovnici će potom plaćati odvoz po kilogramu, odnosno naplaćivat će se stvarna količina otpada.

– No još nismo definirali konačnu cijenu jer tek krećemo u implementaciju sustava – rekao je Bregović. Stanovnici će moći preuzeti i 500 kompostera od 320 litara, koliko su nabavili u istom paketu.

– Namijenjeni su onima koji žive u urbanim dijelovima Vrbovca, koji imaju svoja dvorišta – rekao je Bregović. Podjela će se vršiti uz potpis izjave o preuzimanju, za koju građani moraju pripremiti osobnu iskaznicu, OIB i dokaz o vlasništvu nekretnine. Podjela će ići prema rasporedu po kojem Komunalac vrši odvoz otpada.

Sanacija odlagališta Beljavine, kaže Brgović, trebala bi biti gotova do kraja godine.

Komentara 2

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:41 20.03.2015.

mirkoP@ Na novima piše OIB, na starim ne piše. Lp

MI
mirkoP
13:13 20.03.2015.

Nije mi jasno ono .."osobnu iskaznicu, OIB...". Pa kaj na osobnoj ne pise OIB. Na mojoj pise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije