Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Širi se novi režim

Odvoz miješanog otpada od danas jednom tjedno za 62.000 lokacija

Zagreb: Radnici Čistoće odvoze odvojeno prikupljeni papir
Patrik Macek/PIXSELL
07.11.2022.
u 17:26

Broj odvoza reduciran je s dvaput na jednom tjedno, kažu u Čistoći, jer su se nakon uvođenja plavih ZG vrećica količine miješanog otpada smanjile, a povećale onog recikliranog. Oslobođeni resursi koristit će se pak za odvoz plastike i papira

Kako bi se riješio problem pretrpanih spremnika za plastiku i papir koji je sve češći u gotovo svim gradskim četvrtima, od danas je uveden novi režim odvoza miješanog komunalnog otpada za još 14.400 lokacija. Jednom tjedno tako se miješani komunalni otpad sad odvozi korisnicima u obiteljskim kućama na ukupno 62.000 lokacija u svim gradskim četvrtima, izvijestila je Čistoća.

Onima koji su obuhvaćeni promjenama, dodali su u Holdingovoj podružnici, djelatnici Čistoće uručit će letak s popisom ulica i novim danima odvoza, a lista lokacija s terminima može se pronaći i na njezinim mrežnim stranicama. Od jučer se tako, primjerice, miješani otpad obiteljskim kućama u Brezovici odvozi utorkom ili petkom, na Črnomercu srijedom ili subotom, Gornjoj i Donjoj Dubravi četvrtkom ili petkom, istoku i zapadu Novog Zagreba petkom i utorkom, Maksimiru ponedjeljkom ili četvrtkom, ovisno o adresi stanovanja.

Broj odvoza reduciran je s dvaput na jednom tjedno, kažu u Čistoći, jer su se nakon uvođenja plavih ZG vrećica količine miješanog otpada smanjile, a povećale onog recikliranog. Oslobođeni resursi koristit će se pak za odvoz plastike i papira, čiji će se broj postupno povećati po gradskim četvrtima, s jednom u dva tjedna na jednom tjedno, poručuju iz Holdingove podružnice.

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

BI
Binga01
02:32 08.11.2022.

Znači i cijena usluge se smanjuje ili će se povećati kada je opet vrate na prvobitno stanje.

Avatar neugodan
neugodan
09:24 08.11.2022.

Zasto se ne kupe reciklazna postrojenja MBT-te tehnologije od firme Tehnix?????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije