Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Odvajanje plastičnog i papirnog otpada u Sv. Nedelji

U suradnji s Gradskim poglavarstvom tvrtka Eko-flor uvodi plave kante za otpadni papir i žute vreće za plastične boce na području grada Svete Nedelje
02. prosinca 2010. u 18:52 0 komentara 6 prikaza
gradsko poglavarstvo
Foto: Borna Filić/PIxsell

Na konferenciji za novinare Irena Macan iz Eko-flora te Gradsko poglavarstvo na čelu s gradonačelnikom Dragom Prahinom predstavili su novi način prikupljanja smeća za recikliranje. Prikupljat će se stari papir (u kantama plave boje) i otpadna plastika (u žutim vrećama). Time će grad umjesto plaćanja ležarine za veću količinu otpada moći prodati prikupljeni otpad tvrtkama za reciklažu, a cijene odvoza otpada neće se povećati. Kante od 120 litara su, umjesto uobičajene cijene od 65,90 kuna, nabavljene s popustom za 52 kune. Na pitanje o prikupljanju otpadnog stakla, gradonačelnik Prahin odgovorio je da se i o tome razmišljalo, ali je ustanovljeno da zasad količine nisu dostatne za isplativost tog dijela projekta.

SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.