Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi u županiji

Odsad ePunionica za vozila i u centru Samobora

          punionica
Grad Samobor
10.10.2015.
u 09:00

Napajanje strujom je zasad besplatno, a hoće li se naplaćivati ovisi o interesu. Za tjedan dana bit će i četiri punionice u Velikoj Gorici

Električne automobile njihovi vlasnici od jučer mogu puniti i u Samoboru.

Na parkiralištu u Kompareovoj ulici iza samoborskog kina, u samom središtu grada, u rad je puštena prva punionica u Zagrebačkoj županiji, a za tjedan dana u rad će biti puštene još četiri u Velikoj Gorici. Iz Grada Samobora računaju na blizinu granice i slovenske turiste koji su im česti gosti.

–Punjenje u Samoboru je zasad besplatno, a hoće li se u budućnosti naplaćivati ovisit će o zanimanju - kažu. Rad punionice demonstriran je na dva električna automobila, Mitsubishiju Outlanderu (Plug in Hybrid) i Mitsubishiju MiEV-u (Full Electric). Iz Hrvatskog telekoma, koji je izveo punionicu, objasnili su kako se istovremeno mogu puniti dva električna vozila maksimalnom snagom od 22kW po utičnici, a ovisno o vrsti automobila, punjenje traje oko sat vremena. Punjenje automobila je moguće u radno vrijeme parkirališta, od ponedjeljka do subote između 7 i 21 sat te nedjeljom, uz karticu koja se preuzima u Hrvatskom telekomu. Ukupan iznos investicije je 58.861,74 kn.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije