Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izdržljivost

Održana rekreativna enduro biciklistička utrka „Enduro Zagreb 2017 - Markuševec“

„Enduro Zagreb 2017 - Markuševec
Foto: Promo
1/2
10.10.2017.
u 10:03

8. listopada 2017., Zagreb, Medvednica, Markuševec

U nedjelju 8. listopada, na sljemenskim obroncima, nadomak Markuševca, održana je druga po redu zagrebačka enduro biciklistička utrka.

Enduro utrke, u ovoj disciplini koja bi u doslovnom prijevodu značila "izdržljivost", a kombinira uphill i downhill vožnju, već se godinama održavaju u cijelom svijetu, a odnedavno se domaći entuzijasti mogu natjecati i u hrvatskom kupu. Jedna od utrka kupa održala se ovu nedjelju na Markuševcu, na drugoj zagrebačkoj enduro zoni, koju je, uz onu glavnu koja spaja vrh Sljemena i grad Zagreb, pripremao biciklistički klub "Opušteno", ujedno i organizator ovogodišnje utrke "Enduro Zagreb 2017 - Markuševec".

 

Nekoliko novih staza isprobali su uzbuđeni natjecatelji, koji su u ukupno četiri etape utrke odvozili čak 34 kilometra, dok su atraktivni prizori njihove brze vožnje oduševili sve posjetitelje. Tako je u ukupnom poretku markuševečke utrke prvi bio Frano Liović iz BK "Stina", ispred Ivana Brajkovića i Slavena Bobana iz BK "Opušteno". Ovogodišnjim pobjednicima nagrade je uručila predstavnica gradonačelnika grada Zagreba, gđa Darinka Jug.

Novim enduro zonama obogaćena je zagrebačka ponuda biciklističkih staza, a Sljeme je postalo oaza svih zaljubljenika u adrenalin i biciklizam.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije