Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Održan 12. tradicionalni susret Sutla – Sotla

Teniski parovi izvučeni su iz šešira, a u svakome je bio jedan Slovenac i jedan Hrvat.
11. svibnja 2012. u 18:57 0 komentara 12 prikaza
sutla, sotla,  (1)
Foto: Rajko Polić
Pogledajte galeriju 1/4

Održan je 12. tradicionalni susret Sutla – Sotla uz tenis, glazbu, druženje i fina vina s jedne i druge strane Sutle. Tu je bila i "putujuća vinska enciklopedija“ Mam-vina koja izdaje prvu hrvatsku specijaliziranu reviju o vinu – Svijet u čaši, urednika Željka Suhadolnika, a koja je jedan od pokretača ovog lijepog prekograničnog prijateljstva.

Teniski parovi izvučeni su iz šešira, a u svakome je bio jedan Slovenac i jedan Hrvat. Dok smo snimali, protiv gradonačelnika Željka Turka igrao je skladatelj Alfi Kabiljo, a većina sudionika su amateri, ali kvalitetni amateri. Profesionalci su bili u kuhinji i ponudi vina, a oko Svijeta u čaši okupili su se priznati ugostitelji, voditelji vinskih udruga i cesta, članovi lokalne vinogradarsko-vinarske udruge Trilikum i vinoljupci uopće.

Tako nam vino, grožđe i voćnjaci (poznat je projekt Slovenaca i Samobora, koji podupire Europa, vezan za održavanje i očuvanje starinskih zatravljenih voćnjaka visokih stabala) Bruxelles približavaju malograničnim putem.

ZDRAVI ZUBI
Bolesti desni mogu izazvati čak i infarkt!

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.