Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europa u zaprešiću

Održan 12. tradicionalni susret Sutla – Sotla

sutla, sotla,  (1)
Foto: Rajko Polić
1/4
11.05.2012.
u 18:57

Teniski parovi izvučeni su iz šešira, a u svakome je bio jedan Slovenac i jedan Hrvat.

Održan je 12. tradicionalni susret Sutla – Sotla uz tenis, glazbu, druženje i fina vina s jedne i druge strane Sutle. Tu je bila i "putujuća vinska enciklopedija“ Mam-vina koja izdaje prvu hrvatsku specijaliziranu reviju o vinu – Svijet u čaši, urednika Željka Suhadolnika, a koja je jedan od pokretača ovog lijepog prekograničnog prijateljstva.

Teniski parovi izvučeni su iz šešira, a u svakome je bio jedan Slovenac i jedan Hrvat. Dok smo snimali, protiv gradonačelnika Željka Turka igrao je skladatelj Alfi Kabiljo, a većina sudionika su amateri, ali kvalitetni amateri. Profesionalci su bili u kuhinji i ponudi vina, a oko Svijeta u čaši okupili su se priznati ugostitelji, voditelji vinskih udruga i cesta, članovi lokalne vinogradarsko-vinarske udruge Trilikum i vinoljupci uopće.

Tako nam vino, grožđe i voćnjaci (poznat je projekt Slovenaca i Samobora, koji podupire Europa, vezan za održavanje i očuvanje starinskih zatravljenih voćnjaka visokih stabala) Bruxelles približavaju malograničnim putem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije