Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradsko vijeće

Odlazak vijećnika oporbe i HNS-a prekinuo sjednicu

Samobor vijeće
Tomislav Miletic/PIXSELL
16.07.2010.
u 08:00

Gradonačelnik napuštanje sjednice tumači nepostojanjem većine koja bi osporila prijedlog o raspisivanju novog natječaja za ravnateljicu POU-a

Tri stanke, dvije suprotstavljene strane, jedan razlog neslaganja i niti jedna jedina prihvaćena točka dnevnog reda. Sažetak je to jučer (ne)održane 11. sjednice Gradskog vijeća Samobora koja se, zahvaljujući odlasku vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HNS-a iz vijećnice, već na svom početku pretvorila u svojevrsni spektakl. No, kako je tihi prosvjed oporbe pojačane HNS-om zapravo počeo?

HDZ bez komentara

Kamen spoticanja, odnosno sporna deveta točka dnevnog reda, iza koje se krije Prijedlog rješenja o imenovanju ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Samobor (odnosno odbijanje produženja mandata dosadašnje ravnateljice Ane-Marije Crnojević), na prijedlog je HDZ-ova vijećnika Tomislava Mastena prebačena na prvo mjesto. Svega pola sata (i dvije stanke) kasnije isti vijećnik, praćen stranačkim kolegama, te vijećnicima HSLS-a i HNS-a, bez objašnjenja napušta sjednicu. Razlog?

– Naravno da naš odlazak ima veze s izglasavanjem nove ravnateljice POU-a, no za sada nemam nikakvih komentara. Više ćete doznati u ponedjeljak nakon nove sjednice Vijeća na kojoj će stvar biti riješena – kratak je Tomislav Masten. Od ponedjeljka puno očekuje i vijećnica HNS-a Marica Jelenić, koja smjenu Ane-Marije Crnojević smatra nepotrebnom.

Nemaju veze s oporbom

– Izbor nove ravnateljice POU-a točka je našeg neslaganja s partnerima SDP-om i HSS-om, no zbog njega koalicija ni u jednom trenutku nije ugrožena. Sigurna sam da ćemo do ponedjeljka postići dogovor – kaže M. Jelenić i dodaje da insinuacije gradonačelnika Beljaka da su se vijećnici sa sjednice povukli zbog nedovoljnog broja glasačkih istomišljenika smatra neutemeljenima.

– Naša je odluka o odlasku neovisna o strankama oporbe, a broj vijećnika koji dijele naše stavove o spornoj točki dnevnog reda nisam brojila. Odlazak je odluka predsjednice Kluba HNS-a – odlučna je Marica Jelenić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije