Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić nadgleda

Od vikenda autobusna linija ponovno vozi prema Lipnici

dragonožec
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
17.08.2015.
u 21:44

Cesta će se otvoriti za promet nakon što mjesecima onuda autobus nije mogao voziti jer je propala zbog klizišta koje se svako nekoliko aktivira

Stanovnici Gornjeg Dragonošca od nedjelje će se voziti autobusom po novoj cesti od restorana “Dva volana” prema Lipnici.

Cesta će se otvoriti za promet nakon što mjesecima onuda autobus nije mogao voziti jer je propala zbog klizišta koje se svako nekoliko aktivira.

– Odron je star 15 godina, cesta se odronila dio po dio. Riješili smo vodovod i klizište, a u petak ćemo početi asfaltirati. Sada autobusi voze do okretišta u Lipnici, prema Havidići selu i natrag, a od nedjelje, najkasnije ponedjeljka ujutro opet će voziti preko Lipnice – rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom obilaska radova u Gradskoj četvrti Brezovica. Nakon što dovrše ovaj odron, u proljeće 2016. krenut će sa sanacijom odrona te urediti Cirkovinu. Radovi u vrijednosti dva milijuna kuna izvodili su se u nekoliko faza, pa su iskopani i devet metara duboki drenovi, a postavljena su i armiranobetonska rebra kao dodatna ojačanja ceste.

– U šumi iznad nastavljaju se radovi, probili smo cestu kako ova prema Lipnici ne bi bila preopterećena kad se pusti autobusni promet – rekla je Marina Lovrečki, voditeljica odjela za održavanje komunalne infrastrukture. Čeka se i ponedjeljak kako bi se odabrali izvođači za izgradnju 2800 metara vodovoda od restorana “Dva volana” prema Havidići selu. Radovi bi, kaže Bandić, trebali biti gotovi prije Božića. Postavit će se i nadstrešnice na onim autobusnim stajalištima na kojima ih dosad nije bilo. A provjerio je i gradonačelnik kod predsjednika Mjesnog odbora Brezovica kako napreduju radovi na asfaltiranju Desprimske ulice, čiji stanovnici nakon izgradnje kanalizacije već više od godinu dana žive u prašini.

– Svi su jako zadovoljni, prvi dio asfalta već je postavljen – rekao je predsjednik MO Brezovica Stjepan Imprić. Radovi bi u Desprimskoj trebali biti gotovi kroz dva tjedna.

Komentara 2

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
22:30 17.08.2015.

Nema Havidića nego je to naselje Havidić Selo. Da, kampanja BM365 je u punom tijeku.

RP
rpzagreb
17:37 18.08.2015.

Kakvo mizerno i jadno sakupljanje glasova. Naprosto nevjerojatno da nam je takav čovjek gradonačelnik.......lik bez kojeg bi svi Zagrepčani vjerojatno odmah umrli i nestali sa lica zemlje jer ne bi više znali što i kako dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije