Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi plan

Od većih projekata ostala samo gradnja Radničke i Radićeve

11.07.2013., Zagreb - Na pocetku Radiceve ulice radnici ubrzano saniraju lose postavljene kocke na plocniku. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
18.10.2015.
u 11:09

Proračun za obnovu komunalne infrastrukture smanjen za trećinu. Prema obrazloženju Grada, brojni su radovi odgođeni jer dokumentacija nije završena na vrijeme. Tako se u projekte neće uložiti čak 112 milijuna kuna

Ove godine ipak se neće uređivati fontana i Trg kralja Tomislava kao ni središnji trg u Trnskom, a neće se u cijelosti urediti ni Park Kate Šoljić na Trešnjevci. Riječ je o samo dijelu projekata od kojih je Grad ove godine odustao uz objašnjenje da dokumentacija nije kompletirana pa je i ukupan budžet za gradnju komunalne infrastrukture za 2015. smanjen s 312 na 201 milijun kuna.

Negdje i povećali iznos

Tako će se umjesto 37 milijuna na uređenje javnih površina utrošiti 15,6 milijuna, na uređenje cesta umjesto planiranih 231 milijun utrošit će se 120 milijuna, na uređenje groblja i krematorija otići će 6,6 umjesto planiranih 16 milijuna, dok će se u javnu rasvjetu uložiti 15,7 umjesto 24,5 milijuna kuna.

U novom programu koji će sljedeći tjedan biti na glasanju u Gradskoj skupštini stoji da se odustaje i od uređenja raskrižja Ilica-Aleja Bologne-Vrapčanska, za što je bilo planirano 8 milijuna kuna. U tanjem budžetu ozbiljno je pak povećana cijena gradnje III. etape Radničke ceste u sklopu koje će se graditi novi nadvožnjak preko pruge. Novim planom cijena je sa 16 milijuna uvećana za čak 23,8 milijuna te će zahvat koštati 40 milijuna kuna.

Nema uređenja ulica

I dok su brojne ulice ispale iz plana uređenja (Koledovčina, Zadvorska, raskrižje Vugrovečka-Puđakova i dr.), u plan su uvrštene Nova ulica 1 i produžena Ivekovićeva. Novac je ostao osiguran za Radićevu ulicu (4,5 milijuna kuna) iako doznajemo da će se početak radova odgoditi za travanj 2016. godine.

– Nema smisla početi radove u centru jer se neće moći završiti prije snijega i poledice pa će se raditi na proljeće – doznajemo iz Grada.

Iako se ove godine planiralo za 4,6 milijuna kuna osvijetliti zeleni željeznički most preko Save, i od toga se odustalo zbog 'posebnih uvjeta Hrvatskih željeznica'. Rasvjeta se neće obnoviti ni na Trgu kralja Tomislava ni u ulicama izbačenima iz plana obnove, a 9,4 milijuna kuna neće se utrošiti ni na popravak staza i kanalizacije na Mirogoju kao ni nova grobna mjesta u Gaju urni.

A neće se graditi ni mrtvačnice na groblju Moravče.

Komentara 6

KA
kažemja
14:53 18.10.2015.

Bandiću što je sa tvojim obećanjima za žičaru i smetlištu Jakuševec??? Zašto govoriš neistine i obmanjuješ javnost ???

TR
Trnjanec
11:25 18.10.2015.

Dakle, "grad" je odustao od svih pametnih i korisnih stvari.

ZG
zgbzoran
11:52 18.10.2015.

glavno da se banderas sa svitom ugradio u nadvoznjak radnicka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije