Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi klub

Od večeras se ide u Boogie, a ondje se na tri etaže sluša jazz

27.10.2017.
u 13:11

U prostor bivšeg Pepera u Margaretskoj vraća se tradicija koja je nestala otkako se zatvorio B. P. legendarnog Boška Petrovića

Stare gramofonske ploče Zagrebačkog jazz kvarteta iz 1960-ih koje stoje na zidu prostora u Margaretskoj 1 odaju počast posljednjem jazz klubu u Zagrebu.

Otkako je B. P. Club zatvoren, Tomu Ricova “proganja” ideja da otvori svoj klub posvećen tom glazbenom žanru. Neobična je podudarnost, ili pak pomno planiranje, da je Zagrebački jazz kvartet osnovao upravo vlasnik B. P. Cluba Boško Petrović. Njegove ploče dio su interijera novog kluba koji će glavnome gradu vratiti imidž jazz-metropole. Boogie se u prostoru donedavnog Pepera otvara večeras, a na kraju večeri za DJ pult stat će sam vlasnik Tomo Ricov, čovjek bez kojeg noćni život grada ne bi bio isti.

Prilika za mlade glazbenike

– Zagreb ima dugu jazz-povijest, a on je ponovno postao “in”. Ta se vrsta glazbe sluša po klubovima, barovima, čak i kazalištima, no dosad nije postojalo mjesto posvećeno isključivo jazzu. Ideja je da se približi i onima koji nisu njegovi ljubitelji, a kao i u najboljim svjetskim klubovima, u programu će se, osim jazza, naći i srodni žanrovi, latin, brazilska glazba, soul i funk… – kaže Ricov.

“Live” svirke u novome klubu, dodaje, organizirat će se četiri dana u tjednu, od srijede do subote. Program su kreirali u suradnji s gitaristom Joe Pandurom te ekipom koja stoji iza Jazz.hr-a, projekta Hrvatskog društva skladatelja. Jedan dan bit će posvećen mladim glazbenicima, kojima će pružiti mogućnost da se predstave, a uz nastupe zagrebačkih jazzera, dogovarat će i gostovanja stranih izvođača. Vikendima će nakon live svirki nastupati i poznati hrvatski te strani DJ-i s dancefloor jazz programom.

“Boogie” se proteže na tri etaže te tako nosi tri zasebne atmosfere. U prizemlju se nalazi bar, na katu lounge, u podrumu klub.

– Gosti tako mogu na početku popiti piće te odlučiti kamo žele; u lounge, gdje se mogu odvojiti i chillati uz laganu glazbu te piti vino ili koktel, ili u klub, gdje će slušati live svirke – ističe Ricov, kojega je prostor Pepera, dodaje, uvijek podsjećao na jazz-klub. S obzirom na to da ne vjeruje u velike investicije, interijer je uredio predmetima koje je najčešće nalazio na Hreliću i drugim sajmovima starina, i to zajedno s Mladenom Vidovićem. A neke su ploče već i imali u svom vlasništvu.

Stigle iz Philadelphije

U novom klubu stoji tako originalni Rogers bubanj iz 1965. godine, kao i klavijature iz Philadelphije na kojima je svirao Herbie Hancock, živa legenda jazza.

– Tu je i hrpa starih postera, albuma, mnogo fotografija.. Jednostavno smo prostor u industrijskom stilu utoplili i podarili mu izgled dnevne sobe, zbog čega smo i dijelove kluba oblijepili tapetama – kaže Ricov.

Večeras će u Boogieju nastupiti Azil Quartet, sutra će Gadjo Manouche svirati u gypsy jazz stilu, a za Halloween će goste zabaviti Jägermeister brass band koji okuplja glazbenike koji su završili Muzičku akademiju.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:33 27.10.2017.

Hvala gospodine Ricov. Sretno i uspješno poslovanje na zadovoljstvo ljubitelja jazza ( ali bluesa ). Konačno jedno takvo mjesto u Zagrebu; jedva čekam i zaplesati malo na te zvuke za srce i dušu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije