Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godišnje karte

Od sutra ZET zaprima zahtjeve za izradu đačkih i studentskih karata

autobus, ZET
Goran Stanzl/PIXSELL
19.08.2013.
u 12:13

Korisnicima koji su dosad koristili đačku pretplatnu kartu, a ove godine imat će status redovnog studenta, ne izdaje se nova kartica već se promjena upisuje na postojeću karticu.

Od sutra, 20. kolovoza, ZET zaprima zahtjeve za izdavanje novih pretplatnih karata i produljenje statusa učenika i studenata za školsku, odnosno akademsku 2013./2014. godinu.

Podsjećamo da odlukom o socijalnoj skrbi pravo na besplatan prijevoz na području Grada Zagreba ostvaruju učenici i studenti s prebivalištem u Gradu Zagrebu, čiji su ukupni mjesečni prihodi po članu obiteljskog domaćinstva jednaki ili manji od 2000,00 kuna.

Učenici i studenti koji ne ostavaruju pravo na besplatan prijevoz, nakon izrade pretplatne karte ili produljenja statusa, obvezni su na prodajnim mjestima ZET-a kupiti mjesečni/godišnji kupon ZET ili ZET/HŽ, dok se kupon samo za ZET može kupiti i na kioscima Tiska, prema cijeni iz Cjenika ZET-a.

Potrebno ovjeriti zahtjev

Za izdavanje nove učeničke i studentske pretplatne karte ili produljenje statusa potrebno je ZET-u podnijeti ispravno popunjen zahtjev, na kojem je istinitost navoda ovjerila nadležna škola ili fakultet. Za izdavanje nove pretplatne karte također treba donijeti i jednu fotografiju 3x3,5 cm, ne stariju od 6 mjeseci, koja je na poleđini ovjerena pečatom obrazovne ustanove, s tim da je pola pečata na fotografiji, a pola na zahtjevu.

Učenici i studenti koji imaju nove kartice ZET-a, za produljenje valjanosti statusa učenika ili studenta prilikom predaje zahtjeva ne moraju priložiti fotografiju, a obavezni su dati na uvid važeću pretplatnu kartu u koju se upisuju novi podaci o statusu.

Student uz ovjeren zahtjev predaje na uvid osobnu iskaznicu i indeks s upisanim semestrom tekuće godine.

Korisnicima koji su dosad koristili đačku pretplatnu kartu, a ove godine imat će status redovnog studenta, ne izdaje se nova kartica već se promjena upisuje na postojeću karticu.

>>Karta se više ne može kupiti mobitelom, ZET gubi 2 mil. kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije